Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője csütörtökön este közzétett Facebook-bejegyzésében tette világossá, hogy a hvg.hu úgy közölt egy róla szóló, a lelkésznek tulajdonított gondolatokat bemutató cikket, hogy ő semmilyen nyilatkozatot nem adott a portálnak. A néhány évvel ezelőtt hamis videót közzétevő hvg most egy hamis levelet publikált, a 444 és a 24 nevű ellenzéki propagandalapok pedig azonnal közölték.

A hvg.hu ráadásul az álhírt úgy állította be, mintha Németh Sándor kereste volna meg őket a közlendőjével. A kitalált történetet a 444.hu és a 24.hu is átvette. Németh Sándor azt írta, jogi lépéseket fog tenni.

 

Durva álhír jelent jelent meg a hvg.hu-n, a 444.hu-n és a 24.hu-n Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete lelkészével kapcsolatban.A mai napon 17.53-kor a hvg.hu egy minden elemében hamis hírt közölt arról, hogy Németh Sándor levelet juttatott volna el a szerkesztőséghez, amelyben spirituális kérdésekről, jógáról és keleti harcművészetekről értekezett volna. A hvg.hu-ra hivatkozva a fenti, hamisított levélben foglaltakat 18.37-kor a 444.hu, majd 19.30-kor a 24.hu is közölte, megismételve a hírhamisító hvg.hu hazug állításait. Németh Sándor nem küldött a hvg.hu-nak semmilyen levelet, amelyben a hvg.hu, a 444.hu és a 24.hu által közölt állításokat tette volna. A hvg.hu nyilvánvaló hamisítást követett el, és a hazug állítások terjesztésébe az a 444.hu is bekapcsolódott, amely a közelmúltban már kénytelen volt helyreigazítást megjelentetni egy, Németh Sándorral kapcsolatos valótlan híresztelésért. Szintén átvette a hvg.hu-n megjelent hamis hírt a 24.hu is. A hamisított levélben foglaltakkal Németh Sándor nem azonosul, és a fenti hazugságokat közlő lapokkal szemben jogi eszközökkel fog fellépni"  

- olvasható Németh Sándor facebook-oldalán.