Szánthó Miklós: Régi bűnnek hosszú az árnyéka

Vágólapra másolva!
A Soros-egyetem három korábbi oktatója hosszú cikkben reagált Varga Judit igazságügyi miniszter jogállamisággal kapcsolatos írására: válaszukban párhuzamot vonnak Magyarország megregulázása és a társadalomra veszélyes bűnözők megbüntetése között. Hogy egy újra kibontakozó „jogállamiság-vitáról" van-e szó, vagy valami egészen másról, arról Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját kérdezte a Mandiner.
Vágólapra másolva!

- mondta Szánthó Miklós a Mandinernek. Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint helyesen mutat rá Varga Judit, hogy egyes kérdésekben óriási köztünk a szakadék: Európa keresztyén gyökerei, nemzeti identitás és kultúra, család – egyáltalán a „család" definíciója – vagy migráció és multikulti kapcsán.

Szánthó szerint a 90-es évek utolérési lázában égő régiónk országai privatizálták a stratégiai szektoraikat a nyugati cégek előtt.

Az ide áramló uniós támogatások legalább fele végül nyugati cégeknél landol. Szóval végső soron forrásmegvonással saját maguknak okoznának kárt, aminek szerintem a német vállalatok annyira nem örülnének. Persze lehet izmozni és fenyegetőzni, de az valóban az unión belül már meglévő szakadékok mélyüléséhez járul csak hozzá - mondta az Alapjogokért Központ igazgatója, aki hozzátette: mivel az EU is csak egy ember alkotta képződmény, valamikor meg fog szűnni, és amikor majd a miértekre keresik a választ, majd azt is megnézik, a „jóemberkedők" mennyire voltak valójában jó emberek. Régi bűnnek ugyanis hosszú az árnyéka.

A teljes interjút itt olvashatják.