Meghitt karácsonyra készül a villanyszerelők meggyilkolásával gyanúsított férfi

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos
Vágólapra másolva!
Az eltűnt villanyszerelők családjai és a meggyilkolásukkal gyanúsított vállalkozó is az ünnepekre készül, de teljesen más hangulatban. Az eltűnt férfiak családja attól retteg, hogy úgy zárják le a nyomozást, hogy nem találják meg őket, É. Imre viszont, aki a börtönben mélyen vallásos lett, a családjával lehet a szeretet ünnepén – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A győri vállalkozót négy hónapja engedték ki a börtönből, kevesebb mint másfél év után. A Győri Járásbíróság friss döntése értelmében még legalább ennyi időre otthon is maradhat.

Amíg ő a szerettei körében fogja tölteni az ünnepeket, az eltűnt villanyszerelők családjáinak erre nem lesz lehetőségük.

Mácsik Zoltán 2018-ban tűnt el, Orlik Vilmos 2015-ben.

A Győri Járásbíróság a határozatában kiemelte, hogy

a gyanúsítás nem változott, gyilkosság miatt nyomoz a rendőrség, a nyomozás viszont a végéhez közelít.

Forrás: police.hu

É. Imre védője a Borsnak elmondta, hogy a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva az elmúlt időszakról nem adott nekik információt.

"Imre jól van, tévézéssel, olvasással tölti az idejét, a családja pedig természetesen továbbra is kiáll mellette és támogatja mindenben.

Mint minden más ember, úgy a kétszeres emberöléssel gyanúsított védencem is a szeretet ünnepére készül jelenleg.

A börtönben megtért, mélyen vallásos lett, Isten segítségében is bízik" – mondta az ügyvéd.

Mácsik Zoltán családjának fáj, hogy úgy zárhatják le a nyomozást, hogy nem találták meg a férfit.

Az is rosszul esett nekik, hogy É. Imre együtt töltheti a családjával a karácsonyt, nem került vissza a börtönbe.

Ahogy korábban írtuk, Mácsik Zoltán március végén találkozott volt főnökével, aki nagyjából 3 millió forinttal tartozott neki. Egy Győrhöz közeli benzinkúton látták őket utoljára, ahonnan mindketten a saját autójukkal távoztak.

Egy másik villanyszerelő, Orlik Vilmos pedig 3 éve tűnt el. Ő is Győrött találkozott É. Imrével, és azóta nem látták. A vállalkozó Orlik Vilmosnak is több millió forinttal tartozott. A rendőrség nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal gyanúsítja a férfit.