Érzelmesen elbúcsúzott Donáth Anna a botrányos és trágár kijelentéséről ismertté vált uniós képviselőtől

Vágólapra másolva!
A Brexit miatt megszűnik a szomáliai származású, brit EP-képviselő, Magid Magid mandátuma (is). A botrányos kijelentéseiről ismertté vált zöldpárti politikustól a liberális Momentum egyik EP-képviselője, Donáth Anna is búcsút vett. Abban ugyanakkor van némi irónia, hogy a felvidéki magyarokat leszlovákozó és asszimilációra bíztató Donáth Anna éppen azt emelte ki Magid fő érdemeként, hogy – szerinte – ő „a kisebbségek elszánt védelmezője".
Vágólapra másolva!

2020. január 31-én az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból, emiatt pedig megszűnik a brit EP-képviselők mandátuma is.

Néhány maradáspárti brit politikus a népszerűsége növelése érdekében ezért az utóbbi napok arra használta fel, hogy teátrális körülmények között vegyen búcsút a számára különböző juttatások nélkül is havi közel 7 ezer eurót biztosító munkahelyétől.

Így tett a szomáliai származású, zöldpárti EP-képviselő, Magid Magid is.

A legfelkapottabb közösségi oldal tanúsága alapján, magyar részről nem más búcsúztatta el, mint a liberális Momentum Mozgalom egyik politikusa, Donáth Anna.

Az EP-képviselő Facebook storyjában közzétett egy közös képet, és

azt emelte ki, hogy Magid „a kisebbségek elszánt védelmezője".

Forrás: FACEBOOK

Némileg ironikusan hangzik ez a kijelentés attól a Donáth Annától, akinek eddigi politikai pályafutásából - Magyarország folyamatos szidása mellett - leginkább azt érdemes megjegyezni, hogy

leszlovákozta a felvidéki magyarokat, és arra bíztatta őket, hogy asszimilálódjanak.

Magid Magid jelmondata: Nem akarok beilleszkedni, szokjatok hozzá!

A 30 éves Magid Magid Szomáliában született, és migránsként érkezett az Egyesült Királyságba, 1994-ben.

A sok megnyilatkozásában Nagy-Britannia-ellenes, szélsőségesen migránsbarát Zöld Pártban kezdett el politizálni az utóbbi években.

A zöldek színeiben lett 2018 májusában a félmilliós Sheffield polgármestere.

Rövid polgármestersége idején a migráns hátterű politikus elsősorban nem a brit város problémáival, hanem kizárólag a nem is rá tartozó, globális politikai kérdésekkel foglalkozott, mint arról a V4NA nemzetközi hírügynökség korábban beszámolt.

Magid már 2018-ban is azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy

mindenben ellentmondott Donald Trump amerikai elnöknek,

így többek között kritizálta a párizsi klímaegyezményből való amerikai kilépést, a terrorizmust támogató államokra kirótt beutazási tilalmat, az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetését, az Egyesült Államok szerinte túl szigorú bevándorlási törvényeit, a nem létező „fehér szupremáciát" és természetesen az „iszlamofóbiát".

Trump 2018. július 13-án Londonban vett részt a NATO-csúcstalálkozón.

Előtte néhány nappal a polgármester a hír hallatán kijelentette, hogy

Magid Magid július 13-át a „Mexikó melletti szolidaritás" napjává nyilvánította.

A 2019. májusi európai parlamenti választások eredményeképpen beülhetett az EP-be.

Már a testület júliusi alakuló ülésére „F**K FASCISM" feliratú pólóba ment.

Mivel a biztonsági őrök nem nézték jó szemmel a trágárságot, a következőképpen fakadt ki a Twitteren:

Magid Magid egyértelművé tette, hogy ő bizony nem akar beilleszkedni az európai társadalomba, annak ellenére sem, hogy – elméletileg – az európai emberek érdekeit képviselte az EP-ben.

Az Európai Parlamentben nem hagyott mély nyomot a tevékenysége, elsősorban a migránsok mellett szólalt fel, és gyakorlatilag állandóan kritizálta - sokszor nem is európai ügyekkel összefüggésben - az amerikai elnököt.

A jövőben ezt az Egyesült Királyságban kell folytassa, a helyi adófizetők pénzéből.