Eljárás indult a budaörsi horrorrendelő ügyében

Wittinghoff Tamás Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ polgármester politikus SZEMÉLY TÁRGY
Budapest, 2018. március 11. Az önkormányzati ügyekért felelős tárca miniszter-várományosaként bemutatott Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere az MSZP-Párbeszéd árnyékkormánya tagjainak bemutatóján a fővárosi Loffice Cloud rendezvényterében 2018. március 11-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az Érdi Járási Hivatal eljárást indít a fertőzéseket okozó budaörsi szakrendelő, egynapos szemészeti sebészet működési engedélyének ügyében - közölte a Pest Megyei Kormányhivatal. A súlyos higiéniai mulasztást elkövető intézmény fenntartója nem az állam, hanem a balliberális vezetésű önkormányzat, működtetője pedig egy magáncég, amelynek alapítójához Wittinghoff Tamás polgármestert rokoni szálak fűzik.
Vágólapra másolva!

A Budaörsi Egészségügyi Központban történt decemberi szürkehályog-műtétek során kialakult fertőzéses megbetegedések miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által felkért három országos szakfelügyelő vizsgálta az intézményben zajló szemészeti ellátás körülményeit.

A szakfelügyelői vizsgálatok további hiányosságokat tártak fel a szakrendelőben, ezért az Érdi Járási Hivatal az egynapos szemészeti sebészet működési engedélye ügyében eljárást indít

- írták. A fővárosi kormányhivatal korábban azt közölte, hogy a fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások be nem tartása okozta, és a hiányosságok miatt ötmillió forint egészségügyi bírságot szabott ki.

Felfüggeszthetik az egynapos sebészeti engedélyt

A várható következményről nem szólt a közlemény, de

valószínűleg felfüggesztik az egynapos sebészetre szóló engedélyt az esetek teljes kivizsgálásának idejére.

A fővárosi kormányhivatal korábban azt közölte, hogy a fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások be nem tartása okozta, és a hiányosságok miatt ötmillió forint egészségügyi bírságot szabott ki.

Horrorfilmekbe illő eset

Mint arról korábban beszámoltunk, elképesztő eset került napvilágra a volt SZDSZ-es Wittinghoff budaörsi polgármester városában működő Budaörsi Egészségügyi Központról.

Egy tucatnyi beteget kellett kórházba szállítani fertőzés miatt azt követően, hogy a rendelő egynapos sebészeti részlegén szürkehályog-műtétet hajtottak végre rajtuk.

A haladó médiumok szépen be is számoltak az esetről, csak azt felejtették el megemlíteni, hogy ki a horrorfilmekbe illő történet felelőse. A súlyos higiéniai mulasztást elkövető intézmény fenntartója ugyanis nem az állam, hanem a balliberális vezetésű önkormányzat,

működtetője pedig egy magáncég, amelynek alapítójához Wittinghoffot rokoni szálak fűzik.

Az eset következtében egy ember elvesztette látását, míg a többi beteg között akad olyan, aki maradandó látáskárosodást szenvedett.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ahogy a Vasárnap.hu az ügyet összefoglaló cikkében írja: a tizenkét (immáron Szent János Kórházban) újraműtött beteg közül négy páciens hosszabb kórházi kezelésre szorul. Az első vizsgálatok alapján az eset mögött az áll, hogy

a budaörsi műtőben nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen is a kézhigiénére vonatkozó protokollt.

A pontos, egyéni felelősség tisztázása további laborvizsgálatok alapján történik majd meg.

Wittinghoff erről nem beszélt

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere egy Facebook-posztban arról írt: szervezett és törvénytelen akciókkal akarják ellehetetleníteni a város egészségügyi intézményét. Arról nem ejtett szót, hogy találkozott-e a szerencsétlenül járt emberekkel.

A Fidesz szerint a város vezetése magára hagyta a pácienseket, akikkel az önkormányzat szerződött partnere peren kívül próbál megegyezni.