Kovács Zoltán: Gyurcsányné hazudik a magyar és az európai embereknek

Dobrev Klára; Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2018. január 27. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke feleségével, Dobrev Klárával a 14. évértékelő beszéde után 2018. január 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában reagált Gyurcsányné álhíreire, amelyeket a bukott miniszterelnök felesége nem sokkal előtte elmondott ugyanabban a műsorban. Gyurcsányné – a többi közt – a Magyarország ellen zajló, Soros-Sargentini jelentés alapján megfogalmazott 7-es cikkely szerinti eljárásról, Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatójáról, illetve a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kapcsolatáról osztott meg álhíreket.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán felhívta rá a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc felesége - amióta kiment az Európai Parlamentbe -

szisztematikusan dolgozik Magyarország ellen.

Gyurcsányné és Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Mohai Balázs

A kormány nemzetközi szóvivője tudatta, hogy

Kovács Zoltán elmondása alapján

Gyurcsányné egyszerűen hazudik ezekben a témákban.

A kormány nemzetközi szóvivője nyomatékosította,

- utalva a Gyurcsánynénak és pártjának, a Demokratikus Koalíciónak (DK) az Európai Egyesült Államok hazug és megvalósíthatatlan víziójára, amely valóságalapját Kovács nullának nevezte, ahogy erre néhány napja rámutatott – szintén az Egyenes Beszédben – a jobboldali elhajlással egyáltalán nem vádolható neomarxista filozófus, Tamás Gáspár Miklós.

Kovács Zoltán ezt követően – mintegy megcáfolva Gyurcsányné álhíreit - közölte, hogy mi okoz törést a Fidesz és az EPP között.

Szerinte ezt az európai pártcsalád gyökereinél kell keresni.

– fűzte hozzá.

A műsorvezető kérdésére válaszolva a nyugat-európai kommunista szemlélet egyik kiemelkedő alakjaként Judith Sargentini volt holland EP-képviselő nevét említette meg, akinek zöld pártja

„kívül zöld, belül valójában vörös".

Kovács felhívta rá a figyelmet, hogy a zöld pártok „kívül zöld belül vörös" identitását Orbán Viktor miniszterelnök is felhozta a sajtótájékoztatóján.

A nemzetközi szóvivő közölte, hogy ő nem híve a „puszta komcsizásnak", de

„Ahol Karl Marxnak állítnak szobrot, ott valami komoly probléma van a politikai felfogással" - mondta Kovács Zoltán, utalva arra, hogy az Európai Bizottság volt elnöke, Jean-Claude Juncker, Karl Marx német kommunista filozófus és közgazdász születésének a bicentenáriumán részt vett Marxnak a kínai vezetés által adományozott szobrának a felavatásán, amivel mélyen megsértette a kommunista diktatúrákat megszenvedő közép-kelet-európaiak tízmillióit.