Niedermüller Péter rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuálisokat

Niedermüller Péter, DK
Budapest, 2017. november 18. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő beszédet mond a pártja országos választási programbemutató salgótarjáni rendezvényén 2017. november 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
"Rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester egy csütörtöki stúdióbeszélgetésen. A Fidesz lemondatná Niedermüllert.
Vágólapra másolva!

"Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik... akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek."

Niedermüller Péter ezekkel a szavakkal nevezte "rémisztő képződménynek" a fehér, keresztény heteroszexuálisokat az ATV Nap híre című műsorának csütörtöki adásában. Beszélgetőtársa, Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője ahelyett, hogy jelezte volna, hogy a rasszista kijelentés nem helyénvaló, mosolyogva kommentálta azt.

Mint ismert, a Demokratikus Koalíció (DK) folyamatosan rasszista politikával támadja a Fideszt, így némileg visszatetsző, hogy éppen a párt egyik politikusa folyamodott ilyen eszközhöz.

Niedermüller egyébként rendszeresen durva stílusban támadta a magyar kormánypártokat és követőiket ötéves uniós képviselősége alatt - emeli ki a V4NA nemzetközi hírügynökség. Az Európai Parlamentben rendszeresen Magyarország ellen szólalt fel, hazájának megbüntetését kérve képviselőtársaitól. Ez minden bizonnyal összefüggésben van azzal, hogy a DK-s politikus egyike volt annak a három magyar ellenzéki politikusnak, akik szerepeltek Soros György listáján. Emlékezetes: az amerikai bevándorláspárti spekuláns vezette nemzetközi szervezet, az Open Society Foundation összegyűjtötte azokat az EP-képviselőket, akik "megbízhatóak".

A DK-ban sem ritkák a vehemens kirohanások: Gyurcsány Ferenc "korcs felfogásúnak" nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, Gyurcsányné, pedig nemrég úgy fogalmazott, hogy a Fidesz politikusai és támogatói "nem ismernek sem Istent, sem embert".

A Fidesz lemondatná Niedermüllert

A nagyobbik kormánypárt gyorsan reagált a rasszista felhangú megnyilvánulásra: Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő "tömény fasizmusnak nevezte" a DK-s politikus szavait. "Niedermüllernek távozni kell a közéletből! Ez mindenen túlmegy" - írta közösségi oldalán.