Súlyos műhiba a Wittinghoff által privatizált rendelőben

Vágólapra másolva!
A budaörsi egészségközpontban történt fertőzés után tizenkét beteget kellett újraműteni a János-kórházban, egyikük megvakult, mások pedig maradandó károsodást szenvedtek - írta a Magyar Hírlap. A Budaörsi Egészségügyi Központról 2017-ben lehetett sokat hallani, amikor a helyi Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy a város vezetése közbeszerzési eljárás nélkül privatizálta az intézményt. Az üzemeltető a Jump Consulting nevű cég lett, amelyet eredetileg vendéglátóipari tevékenységre hoztak létre, Budaörsön például egy tekepályát üzemeltetett.
Vágólapra másolva!

Műtéti szövődmény miatt tizenkét beteg részesült kórházi ellátásban a budaörsi szakrendelő egynapos sebészeti részlegén elvégzett szürkehályog-műtéteket követően- közölte január 2-án a Budaörsi Egészségügyi Központ.

December 12-én huszonkét szürkehályogműtétet hajtottak végre, s a betegeknél két nap múlva jelentkeztek a tünetek, a szem váladékozása és a fájdalom. Ezután a szakrendelő kórházi háttérintézményeként működő Szent János Kórházban tizenkét beteget újraoperáltak. A szövődmények valószínűsített oka, hogy a műtétek során nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen a kézhigiénés protokollt – tudatta a szakrendelő, hozzáfűzve, a felelősségek tisztázása a további vizsgálatoktól várható.

A Magyar Hírlap információi szerint

a fertőzést vélhetően fekáliából származó kórokozó okozta.

Az utolsó két beteg tegnap hagyhatta el a kórházat. Hat betegnél a látás „30–60 százalék közötti", remélhető a további javulás, három esetben a szem artériás keringése károsodott másodlagosan, csak pár méterre látnak, lényeges javulás nem várható, két betegnél másodlagosan retinaleválás lépett fel, szintén csupán pár méterre látnak, náluk remélhető javulás, egy betegnél „a szem fényérzése elveszett", azaz a páciens megvakult. Kőnig Róbert, a Szent János Kórház szóvivője megerősítette információinkat, s azt is, hogy mindezt a baktériumfertőzés által előidézett endophthalmitis, azaz a szem belső gyulladása idézte elő.

A Budaörsi Egészségügyi Központról 2017-ben lehetett sokat hallani, amikor a helyi Fidesz arra hívta
fel a figyelmet, hogy

a város vezetése közbeszerzési eljárás nélkül privatizálta az intézményt,

az üzemeltető a Jump Consulting nevű cég lett, amelyet eredetileg vendéglátóipari tevékenységre hoztak létre, Budaörsön például egy tekepályát üzemeltetett.

A cég egyik vezetője Spányik András volt, akit Wittinghoff Tamás (független, korábban SZDSZ-es) polgármester nevelt fiaként emlegettek,

ő Wittinghoff egykori élettársának gyereke. Maga a polgármester is kijelentette, hogy a „barátjának tartja", ám az összefonódásban nem látott kivetnivalót.

A Jump Consulting másik ügyvezetője Zsákai Zoltán, aki a szakértelem hiányával kapcsolatos aggodalmakra akkor úgy reagált: „a Fidesz képviselői azt nem értik, hogy a Jump Consulting, és személyesen én nem az orvosláshoz, hanem a létesítményüzemeltetéshez értek. Orvosigazgatónak ott van – és marad is – a közmegelégedésre dolgozó Gamal Eldin Mohamed."