Kormányhivatal: Folyamatosak a fővárosban a koronavírussal kapcsolatos fogyasztóvédelmi ellenőrzések

Koronavírus, vírus, Budapest, 2020.03.16., maszk, arcmaszk, gyógyszertár
Vágólapra másolva!
Budapest Főváros Kormányhivatala kiemelt figyelmet fordít a vásárlók biztonságára, megkárosításuk megakadályozására. A Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársai rendszeresen ellenőrzik az üzleteket, gyógyszertárakat és a webáruházakat, ahol próbavásárlásokat is végeznek. Amennyiben jogsértő magatartással találkoznak, eljárást indítanak a vállalkozásokkal szemben - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

A gyógyszertárak ellenőrzése során kiderült, hogy a nagykereskedők sokszor két-háromszoros áron értékesítik a szájmaszkokat, ezért a patikák is kénytelenek áremelésre. A fogyasztóvédők adatokat gyűjtenek azokról a nagykereskedelmi társaságokról,

akik jelentősen túlárazzák termékeiket, és így próbálják eladni a patikáknak a maszkokat, illetve a kézfertőtlenítőket.

Ezeket az adatokat továbbítják az Innovációs és Technológiai Minisztérium Kereskedelempolitikáért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága részére a szükséges intézkedések érdekében.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Fogyasztóvédelmi Főosztály a kézfertőtlenítőkből és tisztítószerekből mintákat is vesz, a termékek összetételének vizsgálata érdekében, hogy azok valóban elérik-e a kívánt hatást.