MÁV: Maszkokat, kesztyűt és kézfertőtlenítőt kapnak a kalauzok

MÁV, koronavírus, egységcsomag, vasút, vasutas, nemzetközi vonat, fertőtlenítő
Vágólapra másolva!
Ezerhatszáz egységcsomagot oszt szét a MÁV a nemzetközi vonatokon dolgozó kollégái között, hogy megfelelően tudjanak védekezni a koronavírus-fertőzéssel szemben. Ötszáz vasutas kap orvosi szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő gélt.
Vágólapra másolva!

A vasúttársaság közleményében azt írja, a csomagokat péntektől kezdik el szétosztani a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő vasutasok között.

Hozzátették, a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. orvosai határozták meg, melyek azok a munkakörök, amelyek leginkább ki vannak téve a koronavírus-fertőzés veszélyének, és e szerint állapították meg, kik kapjanak az 1600 csomagból.

A csomag többek között

orvosi szájmaszkot, kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású kendőt, gumikesztyűt tartalmaz.

Forrás: MÁV

"A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen általános gyakorlata szerint naponta többször végeztet tisztítást, amelynek során fertőtleníti a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, WC-ket" - írják a közleményben. Múlt péntektől

a takarítási szabályokon is szigorítottak: többek között a nemzetközi járatokon a folyékony szappan-adagolókat fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltötték fel.

A nemzetközi vonatokon dolgozó

vasutasok részletes tájékoztatást kaptak a koronavírusról, a betegség tüneteiről és a megelőzésről is.

A MÁV és Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. állandó kapcsolatot tart a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon, biztosítva a szükséges feltételeket - tették hozzá.