Hollik István: Az ellenzék hagyja abba a rémhírterjesztést! - videó

Hollik István interjú
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rémhírterjesztés abbahagyására és összefogásra szólította fel az ellenzéket Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A kormánypárti politikus a közösségi oldalán közzétett videóban cáfolta a tesztelésre, a halálozási mutatókra és a Pesti úti idősotthon ügyére vonatkozó ellenzéki állításokat.
Vágólapra másolva!

Hollik István a Facebookon elérhető videóban azt mondta: egyetért azokkal, akik szerint most nem a politikai viták ideje van itt, és csak úgy győzhetjük le a járványt, ha összefogunk.

Hollik István Fotó: Hirling Bálint - Origo

A Fidesz kommunikációs igazgatója kifejtette,

"Lelkük rajta, ők tudják, mit csinálnak. De ha már kritizálnak, akkor legalább vegyék figyelembe a valóságot" - jegyezte meg Hollik István, aki hozzátette, az elmúlt napok azt is bizonyították, hogy ez nem sikerült az ellenzéknek.

Értékelése szerint három kérdésben - a tesztelés, a halálozási mutatók és a Pesti úti idősotthon ügyében - is

kiderült, hogy az ellenzéki állításoknak köze sincs a valósághoz.

A videóban a DK-s Vadai Ágnes parlamenti felszólalását idézve Hollik István arról beszélt: több ellenzéki képviselő folyamatosan kevesli a tesztek számát Magyarországon.

Ezzel szemben a valóság az, hogy

- ismertette a tényeket a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik úgy folytatta: a második ellenzéki állítást - amely szerint Magyarországon a legmagasabb a halálozási ráta a világon - a párbeszédes Szabó Tímea fogalmazta meg ezen a héten a Parlamentben, miután

a határon túli magyaroknak nyújtott kormányzati segítségnyújtást támadta meg.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kijelentette:

Hollik a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban azt emelte ki, hogy Karácsony Gergely ebben az ügyben folyamatosan eltolja magától a felelősséget, és a kormányt vádolja hazugsággal. A főpolgármester állítása szerint végig volt és most is van orvos az intézményben, ezzel szemben a valóság az, hogy

a budapesti kormányhivatal az elmúlt két napon háromszor tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést az idősotthonban, és egyszer sem volt jelen orvos az intézményben

- hívta fel rá a figyelmet.

- szólított fel videója végén Hollik István, aki az ellenzéki állításokra utalva megjegyezte: ez csak három példa volt a sokból.