Bánó Andrást, a köztévéből kétszer is súlyos etikai okokból elküldött tévést nevezte ki Karácsony Gergely egy gazdasági társaság felügyelőbizottságába

Vágólapra másolva!
Ahogy azt az Origo elsőként megírta, a kispesti szocialista korrupciós botrány egyik főszereplőjét, Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármestert Karácsony Gergely valóban kinevezte a főváros Ügyrendi, Nemzetiségi Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottsága elnökének. Legalább ilyen abszurd Karácsony egy másik döntése is. A BVH (vagyis a Budapesti Városüzemeltetési Holding) felügyelőbizottsági tagjának ugyanis Bánó András egykori sportriportert, a köztelevízióból kétszer is súlyos etikai vétség miatt elküldött, nincs rá jobb szó, propagandistát nevezte ki Karácsony Gergely. Mégpedig a veszélyhelyzet miatti rendkívüli jogkör miatt a közgyűlés döntése nélkül. 
Vágólapra másolva!

Bánó András a rendszerváltás előtt sportriporter volt, ami a külföldi utazások miatt kiváltságos és meglehetősen sajátos pozíció volt. Már a 80-as évek elején, sportriporterként, vezető helyzetbe került a Híradóban, amihez természetesen elengedhetetlen volt a példás megbízhatóság.

Országosan azzal lett igazán ismert, hogy 1992. október 23-án egy hamis felvételt mutatott be az MTV Egyenleg című műsorában. A felvétellel azt akarta igazolni, hogy a Kossuth téren Göncz Árpád köztársasági elnököt bőrfejűek fütyülték ki (valójában az igazságtételi törvény megvétózása miatt csalódott '56-os veteránok tiltakoztak). Kiderült azonban, hogy a felvétel nem eredeti, ezt a Sony vizsgálata is megerősítette - vagyis Bánó meghamisította az eredeti felvételeket. Ezután nem dolgozhatott többet az MTV-ben, egészen addig, amíg az MSZP-SZDSZ-kormány nem került hatalomra 1994-ben.

Bánó András a Nap-keltében

Ezt követően is elfogult baloldali műsorokat készített. A 2000-es években Gyárfás Tamás hírhedt Nap-kelte című műsorában volt műsorvezető. 2008-ban már az összeomlás közelében lévő MSZP-nek is vállalhatatlan lett, és az Üzemi Tanács eltávolította az MTV-ből. Mert olyan elfogultan vezetett műsort. Később az ATV dolgozója lett, de 2016-ban onnan is eltávolították. Az ATV számára is vállalhatatlanná vált.

2017-ben Bolgár Györggyel az MSZP-s irányítású XIII. kerületben a kormányt rendszeresen szidalmazó műsort készített.

Legutóbb egy nappal a kinevezése előtt írt cikket egy ellenzéki álhíroldalra, amelyben azon háborgott, hogy Orbán Viktor világossá tette, három hónap után minden munkanélkülivé vált ember munkát fog kapni Magyarországon. Bánó érthetetlen háborgása a bejelentés miatt most lett érthető: nyilván ezzel a cikkel is bizonyítani akarta alkalmasságát.

Karácsony Gergely tehát őt, az egykori, közismert baloldali sportriportert és tévés vezetőt tartotta alkalmasnak arra, hogy a Vagyongazdálkodási Holdingot felügyelje.