Sorra érkeznek a kórházakba a védőeszközök

koronavírus, kórház, védőeszköz
Vágólapra másolva!
A világjárvány komoly terhelést jelent minden egyes ország egészségügyi rendszerére. A tömeges megbetegedés miatt a nyugati-európai kórházak is túlterheltek, egyetlen ország sincs felkészülve arra a terhelésre, ami most éri világszerte és Európában a kórházakat. A védőeszközök és orvosi eszközök beszerzése igen nehézkes, hiszen óriási a világpiaci kereslet irántuk - írja a koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató honlap.
Vágólapra másolva!

A tömeges megbetegedésekre felkészülve Magyarországon is folyamatos az egészségügyi védőeszközök hazai és külföldi beszerzése, erre százmilliárdos nagyságrendben költ a kormány, és azt is egyértelművé tette, hogy minden szükséges forrást biztosít a védekezéshez.

- írja a koronavirus.gov.hu.

Kínából és más országokból is már több szállítmány érkezett, és még fog is érkezni.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az eszközök elosztása az Operatív Törzs utasításai alapján történik, szigorú katonai rendben.

Mindenek előtt a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak kell biztosítani a védőfelszerelést.

Azon belül is különösen fontos az intenzív és fertőző osztályokon dolgozó ápolók és orvosok védelme, akik speciális védőeszközöket kapnak. Ők ugyanis különösen kitettek a fertőzés veszélyének, hiszen közvetlenül a fertőzött betegek kezelését végzik.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A kórházakba szállított készletek ellenőrzését a kórházparancsnokok felügyelik, hiszen a betegellátás biztonsága és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében

fontos, hogy a védőeszközök valóban oda kerüljenek, ahol arra szükség van.

Ezen a héten több mint nyolcvan kórházba, és a mai napon is több mint 30 kórházba szállítottak védőeszközöket. Többek között a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, a Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, több budapesti kórházba, továbbá a szegedi, a debreceni, kistarcsai, és számos másik vidéki kórházba.