Börtönbe kerülhet a díler, akinek a drogjától kiugrott a fiú az ablakon

rendőrség, rendőrautó
Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban egy 17 éves fiú kiugrott egy Fő utcai ház második emeletéről. Mint kiderült, együtt bulizott a most érettségizett barátaival, és a többen is kábítószereztek. A fiú ennek hatására egyre agresszívabban és zavartabban viselkedett, majd kiugrott az ablakon. A rendőrség tegnap elfogta a dílert, akitől a drogot vehették. Most az ügyészség javasolja a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Egy 24 éves díler adhatta el szombat este a drogot annak a társaságnak, akik közül a 17 éves Richárd vasárnap hajnalban kiugrott az ablakon.

Mint kiderült, delta-9-THC, amfetamin és LSD hatóanyag-tartalmú kábítószert adott el a fiataloknak.

Képünk illusztráció Forrás: Police.hu

A rendőrség csütörtökön elfogta a férfit és kábítószer kereskedelem miatt kihallgatták.

Az ügyészség most azt javasolja a bíróságnak, hogy tartóztassák le a dílert, mivel fennáll annak a veszélye, hogy elszökök, valamint hogy újra kábítószert ad el

– írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Ahogy korábban megírtuk, öt kaposvári és egy érdi fiatal egy balatoni nyaralóban volt május 9-én, amikor eldöntötték, hogy feljönnek bulizni Budapestre.

Az interneten foglaltak szállást, majd az egyikük az ismerősén keresztül kábítószert rendelt.

A fővárosban csatlakozott hozzájuk még egy érdi fiatal és három budapesti lány.

A társaság egyik tagja este, a Kálvária téren megvette a drogot a dílertől. A buliban zenét hallgattak, ittak és többen drogoztak.

A 17 éves érdi fú, Richárd a hajnali órákban zavartan és agresszívan kezdett viselkedni, összefüggéstelenül beszélt és összetörte a berendezést.

Az egyik ajtó üvegét is betörte, amivel megsebesítette magát. A társai mentőt hívtak hozzá, de a viselkedése egyre agresszívabbá vált.

Ezek után megpróbált az egyik ablak párkányára felállni, de az egyik lány megállította.

Ahogy kiszabadította magát a lány szorításából átment a másik szobából és kiugrott az ablakon.


A lakásból 5 embert teszteltek a rendőrök azzal kapcsolatban, hogy drogoztak-e. A szervezetükben amfetamint és THC-t mutattak ki. Őket kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki.

Richárdot válságos állapotban vitték be a János kórházba. Többek között eltört a gerince és vérömleny keletkezett a koponyájában. A rendőrség tegnapi sajtótájékoztatója szerint továbbra is életveszélyben van.