Újabb védőeszköz-szállítmányok érkeznek az idősotthonokba

idősotthon
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Újabb védőeszköz-szállítmányokkal segíti az operatív törzs az idősotthonokat, szociális intézményeket az állami egészségügyi készletekből - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szerdán késő délután feltett tájékoztatásban.
Vágólapra másolva!

A kéz- és felületfertőtlenítőket, valamint védőkesztyűket tartalmazó szállítmányok a kormányhivatalokon keresztül jutnak el az állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményekbe.

Illusztráció. Forrás: www.koronavirus.gov.hu

- írják a kormányzati tájékoztatási portálon, ahol emlékeztettek arra is, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos elrendelte az idősotthonok ellenőrzését és fertőtlenítését, a 200-nál nagyobb befogadóképességű idősotthonokban pedig intézményparancsnokok segítik a járvány elleni védekezést és a felelős készletgazdálkodást.

A koronavírus eddig 32 idősotthonban jelent meg, 20 vidéki és 12 budapesti intézményben.

Minden negyedik meghalt ember az idősotthonokból kerül ki, eddig 102 koronavírussal-fertőzött gondozott halt meg, 782 gondozott és 128 dolgozó lett fertőzött.

A legtöbb fertőzés a fővárosi fenntartású Pesti út idősotthonban történt, ahol 44-en haltak meg, 305 idős ember és 26 dolgozó fertőződött meg.

Az operatív törzs segítségének köszönhetően oda is már több védőeszköz-szállítmány érkezett, legutóbb több mint 11 ezer sebészeti maszk és 1600 gumikesztyű - áll a közleményben. Kedden 37 helyszínre, 26 kórházba és a védekezésben résztvevő 11 szervezethez szállítottak ki egyéni védőeszközöket.