A V4NA megkérdezte az EP-elnök kabinetjét, miért nem hajlandók meghallgatni Varga Juditot

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament (EP) a magyar alkotmányosságért aggódik, de nem hajlandó beengedni a magyar igazságügyi minisztert ülésére - jutott a V4NA nemzetközi hírügynökség tudomására. Információik szerint az EP elutasította Varga Judit kérését, hogy ő képviselhesse Magyarországot a vitán. A V4NA írásban kereste meg ezzel kapcsolatban az EP elnökét.
Vágólapra másolva!

Varga Judit magyar igazságügyi miniszter kéréssel fordult az Európai Parlamenthez, azzal kapcsolatban, hogy a magyar rendkívüli jogrendről tartanak vitát annak ellenére, hogy a Bizottság nem talált abban kivetnivalót. A miniszter jelezte az EP felé, hogy számos politikai támadás folyt a magyar kormány ellen az utóbbi hetekben, ami félrevezető információkon alapult.

Varga ezért személyesen akart megjelenni a magyar igazságügyet érintő kérdésben, hogy a magyar álláspontot is elmondhassa az ideológiai kritikákkal szemben, azonban a parlament ezt nem teszi lehetővé.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke Forrás: Facebook

Kérdések Sassolinak

A V4NA levélben kereste meg David Sassoli EP-elnök kabinetjét. A nemzetközi hírügynökség arról is érdeklődött, hogy

  • ha valóban érdekli-e az Európai Parlamentet a magyar szabályozás törvényessége, akkor miért zárkóznak el attól, hogy a miniszter képviselje a magyar álláspontot;
  • tisztában vannak-e azzal, hogy Belgium, Szlovákia, Ausztria, Franciaország, Norvégia és Svédország is hasonló intézkedéseket hozott, és
  • ezeknek az országoknak az ügyét mikor tárgyalják?

Választ nem kaptak.