Trianon 100: Csongrád-Csanád megyére változott Csongrád megye neve

Orosháza, 2020. június 4. Trianon századik évfordulóján Csongrád-Csanád megyére változott Csongrád megye neve, ezért ennek megfelelően új táblát helyeztek el a megyehatáron a 47. számú főúton, Orosházánál 2020. június 4-én. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Trianon századik évfordulóján Csongrád-Csanád megyére változott Csongrád megye neve csütörtökön.
Vágólapra másolva!

2017-ben az Országgyűlés Lázár János, a térség parlamenti képviselőjének javaslatára - ellenszavazat nélkül - módosította a megye nevét.

Juhász Tünde kormánymegbízott korábban közölte,

a megyében élőknek nincs teendőjük a névváltoztatás miatt.

A megyei kormányhivatal honlapja és elektronikus levelezési címe nem változik meg, a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélik, ez összességében egy-két millió forintos költséggel jár.

Csongrád-Csanád megye Forrás: magyarorszag.terkepek.net

Csongrád-Csanád megye mai területe az 1950-es megyerendezéskor alakult ki, Csongrád megyéből és a modern korban makói székhelyű Csanád megye délnyugati feléből, amelyhez tartoztak akkor az egykori Torontál vármegye Magyarországon maradt települései is.

Trianon századik évfordulóján Csongrád-Csanád megyére változott Csongrád megye neve, ezért ennek megfelelően új táblát helyeztek el a megyehatáron a 47. számú főúton, Orosházánál 2020. június 4-én Forrás: MTI/Rosta Tibor

A 4261,74 négyzetkilométeres területű Csongrád-Csanád megyében a Központi Statisztikai Hivatal 2019. I-IV. negyedéves adatai szerint 399 ezren élnek.