Újabb figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt

időjárás, eső, Nagykanizsa
Nagykanizsa, 2019. június 23. Autók Nagykanizsán, a felhőszakadás után vízzel elárasztott Rózsa utcában 2019. június 23-án. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Nyugaton záporok, keleten zivatarok várhatóak hétfőn a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Az Országos Meteorológiai Szolgálat újabb figyelmeztetést adott ki, néhol akár 30 mm eső is eshet rövid idő alatt.
Vágólapra másolva!

Hétfő: Gyakran lesz erősen felhős az ég. A Dunántúlon záporok, keleten zivatarok várhatók. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Gyenge hidegfronti hatás valószínű. 21 és 27°C között alakul a hőmérséklet. Ezenfelül elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

Kedd: Továbbra is gomolyfelhős lesz az ég. Eleinte inkább csak a Dunántúlon lesznek záporok, majd estétől

dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer érheti el a hazánkat.

A csúcsérték 20 és 26 fok között alakulhat.

Illusztráció Forrás: MTI/Varga György

Szerda: Hajnalban több helyen valószínű eső, zápor, zivatar; majd délelőtt átmeneti szünet lesz a csapadékban, előbukkan a nap. A déli óráktól aztán

újabb zivatarok törhetnek ki.

22-23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök és péntek: Sok napsütésre van kilátás, és már csak elszórtan lehet nyári csapadék. Erősödik a nappali felmelegedés is: pénteken már 25-29°C ígérkezik.

Az egész országban figyelmeztetnek

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

Továbbá ehhez társulhat, de kisebb eséllyel nagyobb méretű jég és viharos széllökés (jellemzően 60-80 km/h, de egy-egy helyen akár >80 km/h is lehet) is előfordulhat.

Ezért hétfőre öt megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarok miatt, míg felhőszakadásra csak az ország középső és keleti felében figyelmeztetnek.