Félmillióan utaztak a Balatonra egy hónap alatt

MÁV Zrt.
Vágólapra másolva!
Sikeresek az új balatoni jegytípusok, és a megnövelt szállítókapacitásnak köszönhetően folyamatosan növekszik a vonatozó kerékpárosok száma is. Jól látszik, hogy az itthon nyaralók továbbra is számítanak a vasúttársaságra – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.
Vágólapra másolva!

A Balaton déli partjára 335 ezren, az északi partra pedig közel 164 ezren érkeztek vonattal az elmúlt egy hónapban.

A MÁV-START több új jegytípus bevezetésével is igyekszik az utasok kedvében járni. Idén nyáron például már lehetőség van a Balaton 24 és a Balaton 72 jegyekkel is utazni, bevezetésük óta már ötezernél is több kelt el.

A MÁV-START folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal kíván eleget tenni az egyre növekvő kerékpárszállítási igényeknek.

Félmillióan utaztak a Balatonra egy hónap alatt. Forrás: MÁV Zrt.

A hosszú távú fejlesztési program célja, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen ezt a népszerű szolgáltatást évente több mint háromszázezren veszik igénybe országszerte, a vasúttársaság összesen 655 kerékpárszállító funkcióval is rendelkező járművét használva.

Az egyik kiemelkedő célpont a Balaton partja, ahol a közelmúltban végrehajtott pályafejlesztéseknek köszönhetően megtöbbszöröződött a vasúti kínálat, a kerékpárszállítási kapacitás, és rövidült a menetidő,

30-45 perccel közelebb került a balatoni térség a fővároshoz.

Tovább idén nyáron már mintegy 24 ezer biciklit is szállítottak a vonatokon, majdnem negyedével többet, mint tavaly.

Gyorsvonat érkezik Badacsonyba Forrás: Origo

Az étkezőkocsik kínálata a pénztárcabarát árazásnak is köszönhetően változatlanul vonzó, az utasok átlagosan 1390 forintért fogyasztottak a közkedvelt, streetfood jellegű ételekből.

A tavaly megismert START és az idén bevezetett Classic Burgerekből a szezon kezdetétől az első hónapban összesen 649 darab, csapolt sörből pedig 2107 korsó fogyott.

A vasúttársaság továbbra is kéri az utasokat, hogy a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.