A baloldal Mezőtúron is megpróbálja elszedni az emberektől a konzultációs íveket - videó

Konzultáció nagyobb
Vágólapra másolva!
A baloldali politikusokból álló mezőtúri koalíció tagja csatlakoztak a Hadházy Ákos-féle szélsőséges akcióhoz: az adatvédelmi szabályokat áthágva, ahogy mondják, „gyűjtik a nemzeti konzultációs íveket". Egy, az Origo birtokába került videón ugyanakkor azt látszik, hogy senki sem ad nekik oda íveket, viszont az asztalukon van belőlük, nagyjából hatvan-nyolcvan darab. A szolnoki lopások után nem nehéz arra következtetni, hogy ezeket akár lophatták is. Hadházy Ákosék, az MSZP vagy a Momentum akciója után a baloldal ismét meg akarja akadályozni, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket. Például olyan, egyre égetőbbé váló kérdésről is, mint hogy ki mit gondol a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről. Természetesen van egy másik, nagyon konkrét célja is a baloldalnak az ívekkel: megpróbálják az emberek adatait is megszerezni. A hasonló akciókat Péterfalvy Attila adatvédelmi biztos is erősen aggályosnak tartotta.
Vágólapra másolva!

A mezőtúri Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) nevű baloldali koalíció, amely az önkormányzati választások alkalmából jött létre, a közösségi oldaluk szerint csatlakozott a Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselők által meghirdetett, komoly adatvédelmi aggályokat felvető akcióhoz, amely

a nemzeti konzultációs ívek ellopására, és azok Hadházyékhoz való továbbítására irányul.

Felmerül annak a gyanúja, hogy

a baloldali politikusok ebből illegális adatbázist építhetnek.

A mezőtúri baloldali akcióról egyébként a vadhajtasok.hu írt először. Az Origohoz is eljuttatott videofelvételen az látszik, hogy a baloldali aktivisták pultjához senki sem visz íveket, tehát nem adja azokat át senki, ennek ellenére abból néhány ott hever.

Ez arra enged következtetni, hogy akár el is lophatták ezeket.

Ezt a gyanút megerősíti a közösségi oldaluk is, hiszen ott az látszik, hogy csak egy-egy ember ad át nekik íveket, erősen beállítottnak, megrendezettnek tűnő fotókon, noha már hetek óta „gyűjtik" azokat a mezőtúri piacon.

Forrás: Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület, Mezőtúr/Facebook

Ahogy arról az Origo elsőként beszámolt, egy baloldali aktivista Szolnokon a postaládából lopott ki konzultációs ívet.

Információnk szerint , a Hadházyékhoz újonnan csatlakozó Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület volt, illetve jelenlegi szocialista és jobbikos politikusokból áll, akik Csányi Tamással, a Jobbik országgyűlési képviselőjével vannak jó viszonyban.

Csányi Tamás Forrás: MTI/Kovács Attila

Korábban beszámoltunk róla, hogy Csányinak gratulált a Gyurcsány-párt mezőtúri szervezete is, azaz a helyi DK is támogatja őket.

Szintén megírtuk, hogy

Hadházy és társai nem az ő alapítványának, hanem egy baloldali újságíró lakásának címére gyűjthetik a nemzeti konzultációs íveket.

Azonban a politikus és a 24 dolgozója is tagadta, hogy kapcsolat lenne közöttük.