Orbán Viktor: Öt tárgyalási nap alatt 3 milliárd eurót szereztünk Magyarországnak

Facebook, Orbán Viktor, rádió, Kossuth Rádió
Vágólapra másolva!
A bevándorláspárti országoknak személyes indulataik vannak a magyarokkal, a magyar migrációs politikával szemben, pénzügyi eszközökkel akarták zsarolni Magyarországot, ez nem sikerült – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában pénteken. A kormányfő szerint nem háborút, de egy fontos csatát nyertünk meg az uniós csúcson. Szólt arról is, hogy Magyarország a következő uniós ciklusban több mint 1000 milliárd forinttal számíthat többre.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az uniós költségvetési vitát értékelve elmondta: olyasmivel próbálkoztunk, amivel korábban még nem.

Van olyan tagállam, amelynek a teljes nemzeti össztermékének 150-160 százalékára is fel fog csúszni a következő hónapokban az államadóssága - tette hozzá.

Ez az adósrabszolgaságot megközelítő szint. Magyarországon, amikor 2010-ben sikerült nemzeti kormányt alakítani, akkor 83-85 százalékon állt az adósságunk, és én személyesen azt is tragédiának éltem meg, mert láttam, hogy a magyaroknak hosszú éveken keresztül azért kell dolgozniuk, hogy a korábban felvett hitelek kamatait vissza tudjuk fizetni – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban (korábbi felvétel) Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Visszavert támadás

A magyarok és a lengyelek visszaverték azt a kísérletet, hogy az őket megillető pénzekről mások döntsenek, ez váltotta ki a liberálisok elégedetlenségét az Európai Parlamentben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az EU tagállamai által felvett kölcsön tárgyalásait értékelve. Szavai szerint a

A miniszterelnök kitért arra is, a bevándorláspárti országoknak személyes indulataik vannak a magyarokkal, a magyar migrációs politikával szemben. Pénzügyi eszközökkel akarták zsarolni Magyarországot, ez nem sikerült.

Úgy fogalmazott, nem háborút, de fontos csatát nyertünk.

Még egy évtizeden át folyamatosan vívnunk kell ezeket a csatákat, egy nemzeti kormánynak, nemzeti miniszterelnöknek – tette hozzá.

Hárommilliárd euróval többet kapunk

Arra, hogy Magyarország több pénzt kap, Orbán Viktor úgy reagált, az Európai Parlamentben tárgyaló csapata öt nap alatt szerzett 3 milliárd eurót az országnak, ez 1100 milliárd forint.

A kormányfő annak fontosságát hangsúlyozta, hogy Magyarország különböző módokon kiegyensúlyozza a külföldi cégek által a hazánkban megtermelt és innen kivitt profitot. Szavai szerint ennek három lába az uniós támogatások, a külföldön dolgozó magyar munkavállalók utalásai, valamint a külföldön befektető magyar cégek profitja.

„Több Balaton, kevesebb Adria”

Orbán Viktor arra is kitért, a környező országokban egyre romló koronavírus-járványhelyzettel kapcsolatban a legfontosabb, hogy a határainkon betartsuk és betartassuk a meghozott intézkedéseket, hiszen a legnagyobb kockázat a kórokozó behurcolása. A legfontosabb, hogy három kategóriába sorolták az országokat. Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha nem figyelünk, akkor könnyen bajt okozhatunk magunknak, és az országnak is. Mindenki tájékozódjon, mielőtt külföldre utazik. Több Balaton, kevesebb Adria - mondta a kormányfő.

A kormányfő szerint az iskolai erőszak a magyar élet gyengesége, de ha valahogyan meg akarjuk oldani, akkor beszélni kell erről. Vannak az országnak olyan részei, ahol nem garantálható, hogy a szülők és a gyerekek megadják a tiszteletet a tanároknak - tette hozzá.

- mondta a kormányfő. Nem vagyok hajlandó eltűrni ezt a helyzetet, hogy a tanárok rettegjenek, vagy féljenek, miközben mások javára végzik a munkájukat - jelentette ki. Orbán Viktor hozzátette, hogy talán hamarabb is kellett volna cselekedni, de most vezették be az iskolaőrséget. Tudtam, hogy a liberálisok támadni fogják ezeket az intézkedéseket - tette hozzá. 491 iskolában lesz a mostani állapot szerint iskolaőr.

Közel 500 iskolában lesznek iskolaőrök Forrás: MTI/Kovács Tamás

Egyetértési pontok elérése a cél

Orbán Viktor arról is szót ejtett, hogy a baloldalra nem lehet számítani, ha baj van. Felfoghatatlan, hogy miért nem tudnak felülemelkedni a hatalmi érdekeiken - tette hozzá. Mi értelme van postaládákból kilopkodni a nemzeti konzultációs íveket? - tette fel a kérdést.

- tette hozzá. Így menekültünk ki a pénzügyi és a migrációs válságból, és így fogunk kimenekülni a járványügyi válságból is - zárta a kormányfő.