Vágólapra másolva!
Csütörtökön első fokon többek között vesztegetés, minősített adatokkal visszaélés és más bűncselekmények miatt hét évre és 108 millió forint pénzbírságra ítélte Vizoviczki Lászlót a bíróság. Az éjszakai életből ismert férfi azonban ennél súlyosabb ítéletet is kaphat, az ügyészség ugyanis fellebbezett.
Vágólapra másolva!

Az ügy 22 vádlottja közül Vizoviczki mellett hét másik vádlott beismerte bűnösségét, így az ő ügyükben július 16-án részítéletet hirdethetett az elsőfokú bíróság.

Vizoviczki László, egy korábbi tárgyalásán. Forrás: Csudai Sándor - Origo

Ezeket a vádlottakat zömmel felfüggesztett szabadságvesztésre, vagyonelkobzásra, illetve pénzbüntetésre ítélte a bíróság hivatali visszaélés, befolyással üzérkedés, illetve ezekben való közreműködés miatt.

A most meghozott részítélet ellen az ügyész a nyolc vádlott közül, három esetében fellebbezett.

Vizoviczki László az utolsó szó jpogán olvassa fel saját védőbeszédét a Fővárosi Törvnyszéken 2016 április 28-án. Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Központi Nyomozó Főügyészség Vizoviczki Lászlóval szemben hosszabb idejű szabadságvesztést és közügyektől eltiltás,

egy vádlott esetében - a pénzbüntetés mellőzése miatt - pénzbüntetés kiszabása, egy további vádlott esetében súlyosabb pénzbüntetés kiszabása érdekében jelentett be jogorvoslatot.

Vizoviczki László Forrás: Csudai Sándor - Origo

Korábban egy másik ügyben, ugyancsak hét év fegyházzal sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla Vizoviczki Lászlót felbujtóként,

bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

Ebben az ügyben azért mondták ki bűnösnek Vizoviczki Lászlót, mert

a háttérből irányított egy belvárosi éttermekből, a Hajógyári-szigeten működő szórakozóhelyekből, diszkókból, night klubokból álló cégcsoportot,

amelyben 2010 és 2012 között milliárdos nagyságrendű költségvetési csalást követtek el egyes cégek bevételeinek eltitkolásával. Ez az ítélet jogerős, és Vizoviczki László tölti a büntetését.