Éjjel rabolt, reggel lopott egy férfi Jánoshalmán

törött ajtóüveg illusztráció
törött ajtóüveg illusztráció
Vágólapra másolva!
Éjszaka kirabolt egy idős asszonyt, másnap reggel az erőszakkal megszerzett pénzből vásárolni indult, de végül ismét lopott.
Vágólapra másolva!

Április 5-én éjszaka egy férfi bemászott Jánoshalmán egy 78 éves idős asszony házának udvarába.

A férfi azért szemelte ki áldozatát, mert tudta, hogy az asszony egyedül él.

Betörte a bejárati ajtó üvegét, a résen keresztül benyúlt és elfordította a zárban lévő kulcsot, kinyitotta az ajtót és bement a házba.

A szobába érve összetalálkozott a 78 éves asszonnyal, akinek elkapta a jobb kezét és erősen szorongatni kezdte, miközben pénzt követelt.

Az asszony szó nélkül odavezette a férfit annak erőszakossága miatt a varrógépéhez, aminek a fiókjában rejtette el a pénzt. A férfi ekkor elengedte a kezét és elvette a fiókban lévő, összesen harmincezer forintot és elmenekült.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

Az asszonynak nyolc napon belül gyógyuló vérömleny keletkezett a kezén, koránál fogva képtelen volt megakadályozni a férfi támadását.

A rabló hozzátartozója kifizette az idős nőnek az elrabolt pénzt és a bejárati ajtóban okozott kárt.

Másnap reggel a férfi a rabolt pénzzel a dohányboltba indult vásárolni, aminek az udvarán észrevett egy őrizetlenül hagyott női táskát.

Kihasználta, amíg a táska tulajdonosa nem figyelt és kilopta belőle a pénztárcáját, amiben háromezer forint volt, a nő okmányai és bankkártyája volt.

Az ügyészség a fiatal felnőtt férfit a

minősített rablással, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértéssel, valamint üzletszerűen elkövetett lopással vádolja,

és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását javasolják a bíróságnak.