Továbbra sem írták ki a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárást

Budapest Lánchíd felújítás előtt
Vágólapra másolva!
Továbbra sem írták ki a Széchenyi lánchíd felújításáról szóló beruházás közbeszerzési eljárását. Pedig korábban Tüttő Kata és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesek is úgy nyilatkoztak, július végéig kiírják a közbeszerzési eljárást, és 2021-ben megkezdődhetnek a felújítási munkálatok - írta a Hír TV.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester még július elején az ATV-ben beszélt arról, hogy gyakorlatilag már kész van az új tender a Lánchíd felújítására és hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást.

Végül július 24-én közölte a Budapesti Közlekedési Központ, hogy indulhat a közbeszerzés, ugyanis az Igazgatóság jóváhagyta a Széchenyi lánchíd felújításának kivitelezési munkáira kiírt feltételes közbeszerzési eljárás elindítását. Azt is hozzátették: az eljárás kiírása napokon belül megjelenik.

Erről beszélt a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes is.

- mondta Tüttő Kata.

Nemcsak Tüttő Kata, de Gy. Németh Erzsébet is azt hangoztatta, hogy a közbeszerzési eljárást júliusban kiírják, a felújítás pedig hamarosan elindulhat.

Csakhogy a főváros vezetése által beharangozottakkal ellentétben a Közbeszerzési Hatóság honlapján továbbra sem jelent meg a Széchenyi lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési értesítő.

Eredményes tender esetén 2021 tavaszán elindulhatna és 2023-ban befejeződhetne a Lánchíd rekonstrukciója. Amennyiben viszont a tender nem lesz eredményes, akkor akár több év csúszás is várható. A munkálatokat a Fővárosi Önkormányzat saját forrásból, hitelből, illetve a kormány 6 milliárd forintos hozzájárulásából finanszírozná.