Orbán Viktor is beszédet mond pénteken a Tranziton

ORBÁN Viktor, Európai Unió, csúcstalálkozó, EU-csúcs, Brüsszel
Brüsszel, 2020. július 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő indul az Európai Unió csúcstalálkozójának második ülésnapjára Brüsszelben 2020. július 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Pénteken Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond az idén a koronavírus-járvány miatt mindössze ötszáz fő részvételével megrendezett Tranziton. A közéleti évadnyitó rendezvényen számos miniszter és államtitkár is részt vesz ellenzéki politikusokkal vitatkozva szakterületük kérdéseiről. A rendezvény legérdekesebb eseményeit pedig élőben lehet majd követni a Facebookon. Hollik István a Tranzit programja kapcsán a Magyar Nemzetnek elmondta: a közéletről, hazánk jövőjéről való vitatkozás viszi előre az országot.
Vágólapra másolva!

Csütörtök este kezdődik Tihanyban az idei Tranzit rendezvénysorozat, amelyen ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond majd - írja a Magyar Nemzet. Az Együtt erő vagyunk elnevezésű közéleti évadnyitó rendezvényen magas színvonalú előadások és politikai viták várják majd a résztvevőket.

– mondta a lapnak Hollik István arra a kérdésre, miszerint Orbán Viktor péntek reggelre tervezett beszéde miatt lehet-e a Tranzitot az idei év Tusványosának tekinteni. A Fidesz kommunikációs igazgatója elárulta, a szervezők sokat gondolkoztak rajta, hogyan tarthatnák meg a Tranzitot az ősszel, és úgy döntöttek, hogy csak akkor vágnak bele, ha a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával lehetséges a szervezés.

"Ezért

idén nem a megszokott Tranzit fesztivált, hanem egy szűkebb körű közéleti témájú évadnyitót rendezünk,

és felkértük a miniszterelnök urat, hogy tartson előadást" – mondta Hollik István.

Arról fog beszélni, milyen Magyarországot szeretne látni

A 2020-as Tranziton a koronavírus-járvány miatt csak ötszáz fő lehet jelen.

"Annak érdekében, hogy a miniszterelnök úr gondolatait ne csak a félezer, a helyszínen jelenlévő résztvevő hallhassa, hanem minden érdeklődő magyar,

a beszédet élőben lehet majd követni a Facebookon és a HírTV-n.

A miniszterelnök beszédét lényegesen többen szeretnék élőben hallgatni, de szigorúan be fogjuk tartani a járványügyi szabályokat" – mondta ennek kapcsán Hollik István, és elárulta, Orbán Viktor beszéde mellett az érdekesebb vitákat is lehet majd az interneten követni.

Brüsszel, 2020. július 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő indul az Európai Unió csúcstalálkozójának második ülésnapjára Brüsszelben 2020. július 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnöki beszéd várható témájáról annyit osztott meg a politikus, hogy a kormányfő valószínűleg arról fog beszélni, milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században, és a Tranzit közössége hogyan tud segíteni abban, hogy hazánk a század nyertese legyen.

A Facebookon lehet követni a közéleti vitákat

A Tranziton idén számos érdekesnek ígérkező előadásra és politikai vitára kerül majd sor.

Pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom elnökével család- és népesedésügyi kérdésekről. Ezt követően pedig Magyarország eredményeiről beszélget Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a szintén momentumos Hajnal Miklóssal. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd.

Szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vitázik majd népjóléti kérdésekről, utánuk pedig Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő brüsszeli vitákról. A nap záró csörtéje Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa? címmel Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlik majd. Ezeket a vitákat mind élőben követhetik a Facebookon az érdeklődők.

"Nem volt kérdés, hogy politikai vitákat is szervezzünk, mert ennek a Tranziton komoly hagyománya van.

– fogalmazott Hollik István arról, hogy sikerült a magyar közéletben meglehetősen ritka politikai vitákat tető alá hozniuk.