Életveszélyes az új dizájnerdrog, a bika

ORFK sajtótájékoztató, Teve utca,  egy új, életveszélyes hatóanyagú designer drog kábítószerpiacon
Vágólapra másolva!
Új dizájnerdrog terjed az utcákon, ami a "bika" fantázianévre hallgat. Az új drog életveszélyes, eddig Magyarországon 11 ember halt bele, legutóbb egy 23 éves férfi. Az esetek többségében a fogyasztók többek között agresszívak lesznek és őrjöngnek. A Bors napokban osztott meg egy videót, amiben egy férfi üvölt és fetreng egy budapesti utcán, mert azt hallucinálta, hogy elütötték.
Vágólapra másolva!

Az új droggal kapcsolatban a héten a rendőrség is sajtótájékoztatót tartott. Az egyik haláleset után sikerült azonosítaniuk a kábítószert a szakértőknek, majd májusig visszamenőleg több hasonlóan gyanús esetet is megvizsgáltak.

Kiderült, hogy a bika dizájnerdrog miatt már 11 ember meghalt.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fogyasztók fáradékonyak lettek, fájdalmat éreztek a szívük környékén és nehezen kaptak levegőt.

Ezen kívül több esetben előfordult, hogy önkívületi állapotban őrjöngtek, közvetlenül a haláluk előtt pedig görcsös rohamuk volt.

Az eddigi információk szerint a legfiatalabb halott 23, a legidősebb pedig 36 éves.

A legtöbb eset Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt, de előfordult Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében és Budapesten is.

A napokban egy férfiról osztott meg videót a Bors, amint a budapesti Visegrádi utcában fetreng az úton. A szemtanú szerint biztos, hogy be volt drogozva, az őrjöngése alapján pedig elképzelhető, hogy ő is kipróbálta a bikát.

"Már jó néhány perce ordítozott, amikor kinéztem az ablakon. Jól láttam az erkélyről, hogy a férfi önkívületi állapotban üvölt és közben mindennek nekitámadt.

A gatyáját is letolta, tombolt és őrjöngött, közben többször is elesett" – emlékezett vissza a szemtanú.

Elmondása szerint a férfi azt hallucinálta, hogy átmentek rajta az autók. A videó végén látható nő végül betuszkolta egy kocsiba és elvitték.