Autóvásárlással verte át ismerősét egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy budapesti férfi ellen, aki külföldi autóvásárlással vert át az ismerősét. A nő pénzt adott neki, hogy vegyen egy autót Németországban, de a csaló ezt egész eygszerűen elköltötte.
Vágólapra másolva!

A nő az egyik közösségi oldalon ismerkedett meg a férfival, akiről úgy tudta, hogy autószereléssel foglalkozik. 2018 májusában megkérte, hogy segítsen neki külföldről autót venni.

A férfi azt állította, hogy a saját cégén keresztül tud autót venni egy német, autókra licitáló internetes oldalon.

Azt is felajánlotta, hogy a magyarországi forgalomba helyezésben is segít.

A nő ezek után, pár napon beül több mint 2 millió forintot adott oda a férfinak Debrecenben. A csaló aznap este azt hazudta, hogy megvette az autót, és 2018 június végén fog megérkezni az országba.

A férfi a következő hónapokban többször hitegette a nőt és a családtagjait, különböző okokra hivatkozott, hogy miért késik az autó.

A csalónak valójában nem állt szándékában autót venni, csak a pénzt akarta. A nő kérte a 2.200.000 forintos kárának a visszafizetését. Miután ez nem történt meg, feljelentette.

Az ügyészség nagyobb kárt okozó csalás miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntre, és fizettesse ki vele a nő pénzét.