5 kiló kokainnal bukott le egy drogfutár Röszkénél - videó

Vágólapra másolva!
Az észak-macedón drogfutár Belgiumból akarta a kábítószert hazacsempészni, de a rendőrség Röszkénél elfogta. 
Vágólapra másolva!

A 27 éves észak-macedón férfi a barátnőjével és annak édesanyjával jelentkezett kilépésre Magyarországról Röszke autópálya határátkelőhelyen 2019. december 2-án - írta honlapján a rendőrség. A kiléptetést végző rendőr kérdéseire az autó tulajdonosa idegesen és zavartan válaszolt, ezért fokozott ellenőrzésre félreállították.

A kocsi jobb első kereke felett a karosszérián a rendőrök átalakítás jeleit találták,

ezért az elemet megbontották, ami alatt egy zsugorfóliázott – fehér port tartalmazó – csomagot (úgynevezett téglát) találtak. Az első kerekek feletti rejtekhelyeken további négy csomagot találtak, összesen bruttó 5 kilogramm porral. A szakértők megállapítása szerint

a jelentős mennyiségű kokain feketepiaci értéke körülbelül 100 millió forint.

Az autóban utasként tartózkodó barátnőt, valamint a kocsit vezető édesanyját tanúként hallgatták ki. A jármű tulajdonosát, a 27 éves észak-macedón férfit elfogták, majd jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy

a gyanúsított egy észak-macedón bűnszervezet tagjaként, megbízás alapján szállított kokaint.

A banda Nyugat-Európába heroint, visszafelé úton kokaint csempészett. Az észak-macedón rendőrséggel történt együttműködés eredményeként a helyi hatóságok Szerbiában, Ausztriában és Észak-Macedóniában a bűnszervezet több tagját elfogták, jelentős mennyiségű kábítószert lefoglaltak, és további tagok ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki.