Azbej Tristan: A Hungary Helps 20 millió forinttal támogatja az örményországi civileket

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős  államtitkár beszédet mond a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencián a budapesti Corinthia Hotelben.
Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
A Hungary Helps, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével összesen 20 millió forintos gyorssegéllyel támogatja a karabahi fegyveres összetűzések elől elmenekült civilek örményországi rehabilitációját - írta közösségi média oldalán Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője
Vágólapra másolva!

Magyarország a béke pártján áll, és a konfliktus tárgyalásos megoldását támogatja. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az emberi szolidaritásunk egyetemes, így együttérzünk minden ártatlanul szenvedővel.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Azbej Tristan hozzátette, hogy nem megy el szó nélkül a képmutató nyilatkozatok mellett, amelyek személyében igyekeztek támadni őt, miközben munkatársaival és jószolgálati partnereikkel a segítségnyújtás felelős, és hatékony módját készítették elő.

- Mondta az államtitkárság vezetője. Majd hozzátette, hogy a válasza a Hungary Helps program alapelve:

számunkra a tett az első, a szó második.