Elmeorvosszakértői vizsgálat várhat a pestszentlőrinci kettős gyilkosra

Vágólapra másolva!
Elrendelték a letartóztatását annak a 40 éves férfinak, aki három nappal ezelőtt egy késsel végzett az édesanyjával és a nevelőapjával a 18. kerületi lakásukban. Ma állt először bíró elé. 
Vágólapra másolva!

Nem engedték be a médiát a Fő utcai épületben tartott előzetes tárgyalásra a vírus helyzetre tekintettel, így a mai döntés után a férfi kirendelt védőhelyettese, Jano Christopher beszélt arról, mi zajlott a zárt ajtók mögött. Azt mondta, védence megerősítette a beismerő vallomását a bíró előtt, de neki sem beszélt az indítékáról.

- mondta az ügyvéd.

Az Origo azon kérdésére azzal kapcsolatban,

drogozott-e, vagy beszedett-e valamilyen gyógyszert a gyilkosság előtt,

az ügyvéd azt felelte, hogy erre a vérvételből megállapítható, toxikológiai vizsgálat eredménye adhat választ. A rendőröket is felkerestük. A BRFK szóvivője e-mailben válaszolt a kérdésre. Csécsi Soma azt írta,

a bizonyításhoz szükséges szakértői vizsgálatokról már intézkedtek.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ahogyan korábban megírtuk, az Origo elsőként járt a gyilkosság helyszínén. Akkor, amikor még a helyszínelők rögzítették a nyomokat a 18. kerületi Mikszáth Kálmán utcában álló emeletes ház, hetedik emeletén lévő lakásában, és a ház bejárati ajtajánál is rendőrök álltak. Volt olyan szomszéd, aki tőlünk tudta meg, mi történt és amikor meghallotta, nem akart hinni a fülének. Csendes családnak ismerték őket.

Az egyik szomszéd azt mondta, zajokat hallott kiszűrődni tőlük pár nappal ezelőtt egy hajnali órán.

A 40 éves férfi akkor ölte meg az édesanyját és a nevelőapját, majd feladta magát a rendőrségen. Október 26-án fél 6-kor telefonált nekik, és

közölte, hogy embereket ölt.

A pestszentlőrinci lakásban meg is találták a két holttestet, ott voltak a férfi mellett. A kettős gyilkos ugyanis a tetthelyen várta a rendőröket.

Már a helyszínen megállapította az igazságügyi orvosszakértő, hogy a 68 éves nőt és a 64 éves férfit megkéselték.

P. Sándor már az első kihallhatásán beismerő vallomást tett. Azt sohasem tagadta, hogy megölte őket, de máig senkinek sem beszélt arról, miért végzett velük.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Úgyhogy egyelőre csak találgatni lehet, mi vezethette el a középkorú férfit a tragédiáig, amelyet, az Origo információi szerint,

erős felindultságú bűncselekménynek neveztek a szakétők.

Azt is tudjuk, hogy sem munkája, sem barátja nem volt a magának való Sándornak. Vajon mondtak neki valamit, amitől feldühödött vagy valami más áll a kettős gyilkosság hátterében? Alighanem hamarosan erre is választ kapunk.

Fotó: Hirling Bálint - Origo