Elbújnak a baloldali pártok a válaszadás elől: vajon a kamuvideót és álhírt gyártó Korózs Lajost továbbra is elfogadhatónak tartják a népjóléti bizottság élén?

Vágólapra másolva!
Az Origo megkereste a parlamenti frakcióval rendelkező baloldali pártokat azzal a kérdéssel, hogy továbbra is támogatják-e az Országgyűlés népjóléti bizottságának a vezetőjeként a sorozatosan álhírkeltési botrányokba keveredő, MSZP-s Korózs Lajost, nem kellene-e a baloldali politikusnak lemondania. Cikkünk megjelenéséig egyetlen baloldali párt sem reagált az általunk feltett kérdésre. A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja azonban már több alkalommal is kifejezte, hogy Korózsnak távoznia kell a bizottság éléről.
Vágólapra másolva!

Megkerestük az öt, parlamenti frakcióval rendelkező baloldali pártot (MSZP, Párbeszéd, DK, LMP, Jobbik). Arra voltunk kíváncsiak, hogy

a folyamatosan álhíreket gyártó Korózs Lajost továbbra is támogatják-e az Országgyűlés népjóléti bizottságának az élén, nem kellene-e a politikusnak lemondania, de választ nem kaptunk.

Ahogy arról már több alkalommal beszámoltunk, június 8-án jelent meg egy videófelvétel az MSZP Facebook-oldalán, amelyet Tóth Bertalan pártelnök is megosztott.

Forrás: TÓTH BERTALAN/FACEBOOK

A videóban egy, az MSZP által mentősnek nevezett, Németh Athina nevű nő szerepelt, aki Korózs Lajos országgyűlési képviselő kérdéseire válaszolva azt állította magáról, hogy

„főállásban mentőtiszt", illetve már „43 éve mentősként dolgozik".

A kórházak kiürítésével kapcsolatosan pedig azt mondta, hogy „10 hazaküldött betegből 9 meghalt".

NEMSOKÁRA AZONBAN KIDERÜLT, HOGY NÉMETH ATHINA NEM DOLGOZOTT MENTŐSKÉNT SEM AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLATNÁL, SEM BETEGSZÁLLÍTÓ CÉGEKNÉL, SŐT, A SZAMARITÁNUS MENTŐSZOLGÁLATNÁL SEM, AMIT MUNKAHELYÉNEK MUTATOTT BE.

A Hír TV-nek a későbbiekben megszólaló álmentős lánya azt nyilatkozta az anyjáról, hogy

Hozzáfűzte:

A kamuvideó elkészítésében Korózs mellett az MSZP utolsó EP-képviselőjének, Ujhelyi Istvánnak a korábban a Népszabadságnál dolgozó munkatársa, Szalay Tamás Lajos is besegített, de

A NYILVÁNVALÓ HAZUGSÁGÉRT SENKI SEM VÁLLALTA A FELELŐSSÉGET.

Mivel felmerült annak a gyanúja, hogy Ujhelyi munkatársa uniós forrást is felhasználhatott a kamuvideó elkészítésénél, az ügyben elkezdett nyomozni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF.)

(Megjegyzés: Ez az ügy azért is visszaélésgyanús, mert Ujhelyi alkalmazottja az EU-tól kapja a fizetését, nem az MSZP-től, így munkaidőben, az uniós – köztük a magyar – adófizetők pénzén nem gyárthat pártpropagandát.)

A baloldal ezt követően Németh Athina ikertestvérét, Németh Károlyt szerepeltette. Az egyik fake news portáljuk, a Hírklikk július 3-án írt arról, hogy

Németh Károly egy olyan csodamasinát gyártott, amely 8 perc alatt kimutatja a koronavírust.... Természetesen ezért az álhírért sem vállalta senki a felelősséget a baloldalon.

November 8-án ismét álhírterjesztésbe fogott Korózs Lajos.

Az MSZP-s politikus a Facebook-oldalán egy álstatisztikát osztott meg, amellyel – saját bevallása alapján – azt állt szándékában bizonyítani, hogy a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon.

Hamar kiderült azonban, hogy ismét fake news-t terjeszt a korábban kamuvideót készítő szocialista politikus.

Korózs közösségi oldalán, a bejegyzés alá az egyik momentumos EP-képviselő, Donáth Anna alkalmazottja, Ceglédi Zoltán politikai elemző írt egy hozzászólást, rávilágítva a statisztika hibáira:

Forrás: PESTISRÁCOK.HU/FACEBOOK

Rá egy napra Korózs eltávolította a fake-bejegyzését, de addigra már sokan lementették azt.

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő az álhír megjelenésének a napján, tehát már november 8-án közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben az áll: „A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjóléti bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a kamuvideós Korózs Lajos nem kér bocsánatot, és nem távozik a testület éléről", továbbá

– fűzte hozzá közleményében Nacsa Lőrinc.

Magyarán,

a kormánypártok bojkottálják a népjóléti bizottság üléseit Korózs távozásáig.

„Természetesen" az MSZP-s politikus mindezek ellenére sem volt hajlandó lemondani a népjóléti bizottság vezetői tisztségéről, így november 17-én

a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja kivonult az Országgyűlés ülésterméből, amikor Korózs felszólalt, majd a kormánypártok közös közleményükben ismételten az ő távozását követelték.

Álláspontjukat a kamuvideóval és a halálozási statisztikáknak az MSZP-s politikus általi meghamisításával indokolták.

Ha kapunk választ a baloldali pártoktól, cikkünket frissítjük.