Liftaknába ejtett milliókról beszél egy hangfelvételen a volt MSZP-s Lackner Csaba

Lackner Csaba, MSZP, hangfelvétel, fehér por
Vágólapra másolva!
Újabb kispesti hangfelvételeket közölt hétfőn reggel a Magyar Nemzet a honlapján. Az MSZP-s Lackner Csaba már önkormányzati képviselői karrierje elején tisztességtelen volt, ugyanis nem fizette ki korábbi főbérlőjének a tartozását. A szocialista pártban azonban ahelyett, hogy lehordták volna, inkább falaztak neki. Lackner többek között arról beszél a legújabb felvételeken, hogy egyszer beejtett a liftaknába 3,6 millió forintot, amelyet valamilyen sötét ügyletből kapott Kispest korábbi polgármesterétől, Lévay Leventétől.
Vágólapra másolva!

A Hír TV és a Magyar Nemzet által közzétett kispesti hangfelvételek ügyében figyelemre méltó, hogy Lackner Csabának azon kívül, hogy pártjából kizárták, még nem kellett szembenéznie semmilyen jogi következménnyel annak ellenére, hogy lényegében

a kispesti polgármestertől kezdve az összes helyi párttársát, vállalkozókat, magánszemélyeket súlyos vádakkal illette

- írja a Magyar Nemzet hétfőn.

Lackner Csabát eddig senki nem perelte be, senki nem vonta kétségbe a szavait, legfeljebb a hangfelvételek hitelességét támadták. Eddig egyetlen embert ért jogi fenyegetés: V. Ákost, a tanút, aki jelen volt egyes beszélgetéseken, és megerősítette, hogy a kispesti hangfelvételek tartalmát nem manipulálta sem a Hír TV, sem a Magyar Nemzet, azok ilyen formán hangzottak el 2019 nyarán. Ennek ellenére a korábbi sofőr nemrég felszólító levelet kapott a Gajda Péter által megbízott Magyar György ügyvédtől, hogy álljon a nyilvánosság elé, és tagadja le, amit a Hír TV kamerái előtt elmondott. Pedig nem V. Ákos, hanem Lackner Csaba mondott kellemetlen dolgokat a szocialistákról, akik ugyanúgy fedezik tovább a képviselőt, ahogy azt két évtizede teszik - jegyzi meg a lap.

Lackner Csaba Fotó: Polyák Attila - Origo

A Magyar Nemzet hétfőn két hangfelvételrészletet tett közzé, az egyik több mint 17 perces részlet vágatlan. Mindössze annyit változtattak a felvételeken, hogy néhány személynevet személyiségi jogok miatt kihalkítottak.

Lackner Csaba ezúttal 2000-es évek elejéről beszél, amikor még kezdő önkormányzati politikus volt. Emlékezetes: Lacknert 2002 óta minden választáson indította az MSZP Kispesten, egyéni mandátumért szállt versenybe, és mindannyiszor nyert is. A szocialista politikus ekkor még nem a XIX. kerületben, hanem az I. kerületi Fő utcában lakott, a Batthyány térhez közel bérelt egy lakást. Innen öt év után költözött el, saját bevallása szerint azért, mert „elszállt" magától anyagilag.

Lackner Csaba már ekkor olyan jólétben élt, hogy állítása szerint minden nap rendelt magának ételt, szinte sosem főzött, amitől végül elhízott.

Mint mondta, 116 kiló volt, ami a legvégső érv volt amellett, hogy felmondja albérletét. A történet mesélése közben Lackner helyenként lassan beszél, és megismétli, amit már elmondott, mivel ekkor a beszélgető felek már több "dolgot" is fogyasztottak - jegyzi meg a Magyar Nemzet.

A lakás főbérlője Lackner szerint egy „behajtási ügyvédnő" volt, akinek elmondta, hogy felmondaná az albérletet, ám az utolsó három hónapot, amivel még tartozik, nem tudja kifizetni. Pedig ebben az időszakban a szocialista politikusnak már bőven volt pénze, mint elmondta, üzlettársával P. Gy.-vel ketten kaptak megbízást arra, hogy az újonnan megnyíló Kálvin téri és Szent István körúti 3 Testvér török éttermet kialakítsák.

Lackner Csaba Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ügyvédnő, a korábbi főbérlő úgy határozott, hogy nyomást gyakorol Lacknerre: kispesti párttársainak írt levelet, amelyben kifejtette, hogy a politikus nem méltó önkormányzati képviselőnek, mert a bérleménye után nem fizetett. A teljes tartozás mintegy 180 ezer forint volt.

Az ügyvédnő első levele Fekete László MSZP-s önkormányzati képviselőt találta meg, aki Lackner szerint ekkor frakcióvezető volt.

– magyarázta Lackner a visszaemlékezése szerint Feketének.

A felvételek alapján tehát Lackner Csaba elismeri, hogy már a 2000-es évek elején is rendszeresen fogyasztott kábítószert.

Lackner érdekes módon meglepődött a szocialista politikusok reakcióján, mivel arra számított, hogy azt fogják neki mondani, hogy „így, tisztességtelenül nem lehet viselkedni". Ehelyett inkább megpróbáltak falazni neki.

A pénz becsúszott a liftaknába

„Volt egy olyan éjszaka, amikor a Lévay Levente nekem fizetett... valamit. Úgy mentem fel a kecóba, ide volt betűrve" – mutatott a zsebére Lackner. „Amikor odaértem a lifthez, kicsúszott és be a liftaknába" – mondta a képviselő. A Magyar Nemzetben közöltek szerint Lackner Csaba 3,6 millió forintot kapott Lévay Leventétől, aki Kispest első polgármestere volt a rendszerváltozás után. Érdekesség, hogy Lévay 1999-ben keveredett egy pedofilbotrányba, a hatóságok többek között egy kisbabáról készült pornográf képet találtak a számítógépén több hasonló kép mellett.

Hogy Lackner pontosan miért is kapott 3,6 milliót, azt még társainak sem részletezte. Mindez azért különös, mert korábban a beszélgetőtársai előtt szívesen dicsekedett korrupciógyanús bűncselekményekkel, vagy vádolt meg ilyenekkel másokat, így szinte biztosra vehető, hogy valamilyen sötét ügy van a háttérben - írja a Magyar Nemzet, majd megjegyzik: Lackner és Lévay nemcsak akkor, hanem azóta is jóban vannak.

A pénzzel a zsebében Lackner Csaba egy barátjával, B. I-vel tartott éppen a Fő utcai albérletbe, amikor a 3,6 millió, vagy egy része a liftaknába csúszott.

– mondta a felvételen Lackner. A pénz húszezresekben volt, egy bankjegyet állítólag adott a gondnoknak is, aki segített nekik kihalászni a pénzt a liftaknából.

A történet annak kapcsán jutott Lackner eszébe, hogy amikor kiköltözött a Fő utcai lakásból, akkor az ügyvédnő először felajánlotta, hogy eladja neki az ingatlant. A liftaknás sztori ugyanis visszajutott a nőhöz is, aki úgy gondolta, hogy a képviselőnek van pénze – derült ki Lackner elmondásából. Akkori áron 15,3 milliót kért a 64 négyzetméteres lakásért, Lackner beszélgetőtársai meg is jegyezték, hogy az ingatlan ma 100 milliót érne. A képviselő végül nem vásárolta meg a lakást, ám erről eszébe jutott egy másik téma.

Lackner Csaba (b); Kránitz Krisztián (k); valamint Gajda Péter Forrás: Facebook

„Vettem megint lakást..." – újságolta beszélgetőtársainak a képviselő 2019 nyarán, a felvételek készítésekor. Mint mondta, 32 millió forintba került, négyzetmétere 670 ezer forint volt. Mint ismert, Lackner Csaba arról beszélt a kispesti hangfelvételeken, hogy a korrupcióból származó pénzt a szereplők ingatlanokba fektetik, elmondta: Kránitz Krisztiánnak, Gajda Péternek és neki is több lakása van szülők, rokonok nevén. A képviselő 2020. január 25-én benyújtott vagyonnyilatkozata szerint csak egyetlen ingatlana van, a ház, amelyben lakik, pénzintézettel szembeni tartozása tízmillió forint.

Prostituáltakat néztek

A Magyar Nemzet két hangfelvételt hozott most nyilvánosságra. A második alig valamivel több mint egyperces. Az eredeti, négyórás hangfelvételen a két beszélgetés időben közel van egymáshoz, csakhogy Lackner annyi részletet mesél el a szóban forgó nőről, hogy azonosíthatóvá válna. Ezért külön tették ki a felvételrészletet.

Lackner Csaba arról beszélt társainak, hogy a nő , K., aki konzumlányként keresi kenyerét, a képeken nagyon jól néz ki. „A múlt héten pénteken, amikor nézegettük a fotókat a Gyulánál, Peti barátom őt nézte ki, hogy szaladjunk hozzá" – mondta Lackner Gajda Péter polgármesterrel kapcsolatban. „Mondom Peti, ne, szerintem sz...r" – mondta Lackner. „Peti" visszakérdezett, hogy „miért sz...r"? Lackner válasza pedig az volt erre, hogy már volt nála, igénybe vette a szolgáltatásait. „De mondja nekem a Gajda, hogy te hol hagytad a szemedet?" – mondta Lackner. Végül a polgármester nem ment el a nőhöz Lackner elmondása szerint.

A felvételeket a Magyar Nemzet honlapján hallgathatják meg!