Mintha a Monty Python szervezte volna, úgy menekültek a baloldali politikusok a sajtótájékoztatójukról - videó

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél jobb videó került nyilvánosságra arról, ahogyan a baloldali politikusok egyesével elszivárogtak saját sajtótájékoztatójukról. Az új felvételen tökéletesen látszik, hogy miután Szabó Tímea és társai eltorzult arccal támadták a kormányt, pár pillanattal később már sehol nem voltak. Ha a Monty Python együtt lenne, ők sem tudtak volna ennél jobbat, abszurdabbat kitalálni. 
Vágólapra másolva!

Ritkán látható pillanatokkal szórakoztatták hétfőn a nyilvánosságot a baloldali politikusok, akik nem kevesebbet vittek végbe, minthogy

a saját sajtótájékoztatójukról menekültek el.

Tegnap az ATV felvétele alapján számoltunk be a nem mindennapi távozásról, de ma A Riporter csapatának köszönhetően kijött egy kisfilm, ami teljesen új megvilágításba helyezte a történteket.

Az egész úgy kezdődött, hogy Varju László (DK), Jakab Péter (Jobbik), Tóth Bertalan (MSZP), Schmuck Erzsébet (LMP) és Szabó Tímea (Párbeszéd), azaz a parlamenti baloldali pártok vezető politikusai a kormány elleni karakán kiállás jegyében hétfőre sajtótájékoztatót hirdettek. Ahogy az lenni szokott, megállás nélkül szapulták a kormányt, ám aztán a sok "harcos politikus" menekülésbe kezdett. A Monty Python sem tudott volna ennél jobbat alkotni.

"A kormány elárulja a magyar embereket, elárulja a hazát" - mondta dühösen, komor arccal Szabó Tímea, aki annyira gondolta komolyan, amit mondott, hogy pár másodperc múlva már a kamerákat kerülgetve, az óráját mutogatva távozott a helyszínről. Jakab Péter után Tóth Bertalan kapott szót, aki leginkább a kormányváltás szükségességéről beszélt: de mint kiderült, még a kormányváltás sem olyan fontos Tóthnak, mint a pontos időbeosztás és az Országgyűlés Európai Uniós Konzultációs Testületének ülése. Miután az MSZP elnöke elmondta mondanivalóját, diszkréten jelezte Jakab Péternek, hogy indul, amit a Jobbik elnöke két pislogással nyugtázott.

A baloldali politikusok még annyival sem tisztelték meg egymást, hogy végighallgatják a másikat.

Schmuck és Varju azért még elmondta, amit akart, majd amikor a sajtókérdések következtek volna, utóbbi jelezte, még a kormányváltásnál is fontosabb értekezletre kell rohanniuk, így "kérdésekre most nem kerülhet sor."