Újabb baloldali drogbotrány miatt nyomoz a rendőrség

Vágólapra másolva!
Kábítószer-birtoklás gyanújával nyomoz a kispesti szocialisták újabb botrányával összefüggésben a rendőrség – tudta meg a PestiSrácok.hu. A hatóság azután kezdett vizsgálódni, hogy a sajtóban megjelent, Lackner Csaba volt MSZP-s kispesti képviselő egy felvételen azt állította a kerületi vagyonkezelő igazgatójáról, Kránitz Krisztiánról, hogy kokainozott.
Vágólapra másolva!

Kábítószer-birtoklás gyanúja miatt indított nyomozást a kispesti baloldal újabb drogbotrányával összefüggésben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – derült ki a PestiSrácok.hu birtokába került rendőrségi határozatból. A nyomozás előzménye, hogy Tényi István a hatósághoz fordult azután, hogy a 888.hu portálon nyilvánosságra hoztak több olyan, 2019 júniusában készült felvételt, amin Lackner Csaba korábban MSZP-s, most független XIX. kerületi képviselő beszél. A politikus többek között megemlítette, hogy a korrupciógyanús vádak miatt vizsgált Kránitz Krisztián, a kerület volt szocialista képviselője, ma a vagyonkezelő igazgatója kokaint szívott egy baráti rendezvényen, egy vendéglátóhely mosdójában – olvasható a feljelentésben.

A kispesti szocialistákról az első kép- és hangfelvételek tavaly október elején kerültek nyilvánosságra a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-nek köszönhetően.

A hanganyagokon Lackner Csaba, a végül a baloldali összefogásban mandátumhoz jutott kispesti politikus korrupcióról, százmilliós vagyonokról, külföldi ingatlanokról, kerületi pénzek visszaosztásáról beszélt kólának nevezett zacskónyi fehér por és alkohol társaságában.

Úgy tűnik, a teljes büntető törvénykönyvet kimeríthetik azok a cselekmények, amik Kispesten folytak a baloldal áldásos tevékenységének köszönhetően, hiszen jelenleg költségvetési csalás, vesztegetés, kábítószer-birtoklás, okirat-hamisítás és más gazdasági bűncselekmények miatt is folynak nyomozások - írja a Pestisrácok.hu.