A Szegedi Törvényszék másodfokú döntése szerint nem bocsátható feltételes szabadságra a "skálás gyilkos", a budai Skála áruháznál 1992-ben történt pénzszállítórablás és gyilkosság életfogytiglanra ítélt egyik elkövetője.

Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője csütörtökön közölte, hogy a Szegedi Törvényszék megváltoztatta az elsőfokú bíróság döntését és elutasította az elítélt feltételes szabadságra bocsátását az életfogytig tartó fegyházbüntetésből. 

A másodfokú tanács megállapította, hogy bár az elítélt általában követte a szabályokat a börtönben, tavaly óta egyszer fegyelmi fenyítést kapott. Emellett a pártfogó felügyelő, és igazságügyi orvosszakértő is egyetért abban, hogy ha szabadon engednék, nem biztos, hogy nem követne el újabb bűncselekményt.

A másodfokú bíróság ezért úgy döntött, hogy a feltételes szabadságra helyezés nem lehetséges.
A törvényszék álláspontja szerint nem bizonyítható, hogy az elítélt szabadlábra kerülése esetén betartja az alapvető közösségi normákat, ezért továbbra is veszélyt jelent a társadalomra. Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban gyilkosság és rablás miatt bűnösnek ítélte. A férfi társával, Donászi Aladárral (aki 2001-ben a börtönben öngyilkos lett) együtt rabolta ki 1992-ben a budai Skála áruház pénzszállító autóját, közben megöltek egy egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadászt gyilkoltak meg. A Legfelsőbb Bíróság döntése szerint az elítélt legkorábban 20 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra, ez 2014. május 4-én telt le.