Az enyhüléssel együtt beköszöntenek az esős napok

eső Budapesten 2019.11.04.
Vágólapra másolva!
Komoly enyhülést hozhat a jövő hét - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. A hétvégén még párás, ködös, ónos szitálással járó idő lesz, a jövő héttől viszont eső érkezik, 12 Celsius-fokos hőmérséklettel.
Vágólapra másolva!

Péntek: Reggelre köd, illetve rétegfelhőzet képződik, mely sok helyen egész nap megmarad. Lesznek ugyanakkor kevésbé felhős tájak is. Reggel -5, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk, a délies szél is gyenge marad.

Szombat: Erősen felhős, párás, néhol egész nap ködös időre számíthatunk. Eleinte szitálás, ónos szitálás alakul ki, majd estétől délnyugat felől

gyenge eső fordul elő.

A csúcsérték +1 és +7 fok között változik.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap: Borongós időre van kilátás, elszórtan esővel, szitálással. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. Reggel -1, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő: Eleinte párás, ködös lesz a levegő, majd az egyre élénkülő délnyugati szél hatására szakadozik a felhőzet, megszűnik a párásság, és változóan felhős idő alakul ki.

5 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedd: Marad a változóan felhős időjárás, néhol zápor előfordulhat. A délnyugati szél többfelé megerősödik, mellyel még enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe, délnyugaton már 11-12°C is lehet.