Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció VII. kerületi polgármesterének rasszista mondataival kapcsolatban a CÖF-CÖKA is megszólalt.

A civil szervezet sajtóközleménye szerint Niedermüller Péter legújabb fellépésével széles nyilvánosság elé tárta az ellenzék által elfogadott, DK által szentesített politikai filozófiát. 

A kereskedelmi tévé részéről felkért szószóló mondatait a CÖF-CÖKA rasszista megnyilvánulásként értékeli és elutasítja. 

"Az emberek adójából fényes módon élő volt EU képviselő, mostani VII. kerületi polgármester súlyosan, kirekesztő módon vétett, megsértette a fehér, heteroszexuális férfiakat és nőket, akik a zsidó-keresztény civilizáció évezredes megtestesítői. Megtámadta a teremtés éltető erejét, amelynek legkisebb természetes egysége a család."

Niedermüller Péter, a DK VII. kerületi polgármestereForrás: Hirado.hu

A pártja eszmeiségét hordozónak azt üzenik, hogy leszűkült látásmódja szegregációhoz vezetett. 
Ezután Niedermüller Péter számunkra nem létezik. Úgy véljük, hogy társadalmunk reakciója nem lehet más, mint kizárása a politikából és a közügyektől. 

A jelentéktelen, megzabolázhatatlan ember ellen a CÖF-CÖKA nem szervez tüntetést. Ugyanakkor egyetértünk mindazon honfitársunkkal, akik csütörtök délután elégtételt követelnek a bolsevik múlt reinkarnált képződményétől. 

A sompolygó polgárháborúra uszítás nem a mi pályánk - írja a CÖF-CÖKA vezetősége.

Tüntetés Niedermüller Péter ellen