A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a jegyesét többször bántó 15 éves ellen, aki a vád szerint a Dunába is belelökte a lányt. Aztán újabb eljárás indult ellene, mert megszökött a bűnügyi felügyeletből, és az új barátnőjére, meg az édesanyjára is rátámadt egy késsel. 

A bűncselekmény idején a 15 éves fiú jegyben járt egy lánnyal. A viszonyuk megromlott, a fiú a lányt többször bántotta, majd 2018. március 3-án a IX. kerületben, a Duna ráckevei-soroksári ágának partjára hívta sétálni.

A pár a fiú féltékenysége miatt összeveszett.

A 15 éves gyerek megütötte, majd több mint 4 méter magasról a fagyos folyóba lökte a szerelmét.

A lány kimászott. A fiú ezután sem hagyta abba, folytatta a bántalmazást. A lány közvetlen életveszélyes állapotba került.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorúval szemben emberölési kísérlet, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék, mint a fiatalkorúak bírósága előtt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat letöltendő börtönbüntetésére" 

- írta Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész az Origónak küldött közleményében .

A gyereket először letartóztatták, majd a bíróság úgy döntött, bűnügyi felügyelet alá helyezi. A fiú 2019. augusztus 8-án megszökött, úgy, hogy levágta magáról a nyomkövető eszközt, és a megalapozott gyanú szerint

az új barátnőjére, és annak édesanyjára késsel támadt rá.

A kamasz ellen újabb eljárás indult, amelyben ügyészi indítványra letartóztatták. Most is a legsúlyosabb kényszerintézkedés hatálya alatt áll.