Utasítást kaptak a közterület felügyelők, hogy sokkal több autóst bírságoljanak meg Budapesten - videó

bírság, parkolási bírság, kerékbilincs
Budapest, 2018. augusztus 22. Tilosban parkoló személyautó kerékbilinccsel rögzített kerékkel egy belvárosi utcában. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az autósok gyakoribb bírságolására adott utasítást a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság vezetője. A Hír Televízió birtokába került felvételen Handl Tamás azt mondja, hogy háromszor több büntetést vár el alkalmazottaitól. Szerinte az nem teljesítmény, ha a közteresek csak 3 kerékbilincset raknak fel egy nap az autókra. Gyurcsány Ferenc egykori testőre azt is megjegyzi, hogy a plusz bevételből a főpolgármesteri hivatal is kap.
Vágólapra másolva!

Egyre több kerékbilincsre lehet számítani Budapesten. A Hír TV birtokába került hangfelvételen ugyanis a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság új vezetője állománygyűlésükön arról beszél, hogy az eddigi gyakorlattal szemben jóval nagyobb mértékben, akár kétszer, háromszor gyakrabban kell bírságolni szabálytalanul parkoló autósokat.

"Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját, ha megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben teljesítünk egy szintet, nem akarunk még annál is feljebb menni,

Élhetővé teszi azt a szolgálatot, amit végrehajtotok"

- mondta Handl Tamás, aki korábban Gyurcsány Ferenc személyes testőre volt. A felvételen azt is kifejti, hogy próbáljanak minden nap folyamatosan intézkedni és szankcionálni. A FÖRI első embere még azt is részletezi, hogy milyen eszközöket tart célravezetőnek.

Az autósok büntetésére adott utasítást a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság vezetője, Handl Tamás, Gyurcsány Ferenc korábbi testőre. (Illusztráció) Forrás: MTI/Jászai Csaba

"Ha nem ér semmit a figyelmeztetés, akkor viszont szankcionáljunk!

A DK-hoz közeli vezető arról is beszél, hogy elégedetlen, ha nem jön be naponta elég bírság, valamint megemlíti, hogy a befolyó pluszpénzből a főváros is kap.

"Nem azt akarom ezzel mondani, hogy mindenkit meg kell bírságolni.

- fogalmazott Handl.

A hangfelvételen elhangzottakat támasztja alá, hogy Budapest költségvetési tervezete szerint idén több pénzre számít a bírságokból a főváros balliberális vezetése. A javaslat, a kerékbilincselések ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet.