Adós maradt az ígéretei teljesítésével a második kerületi baloldali vezetés

ÖRSI Gergely
Budapest, 2020. február 7. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Vízió nélküli, és Őrsi Gergely polgármester korábbi ígéreteinek a teljesítésének a hiánya jellemzi a II. kerület csütörtökön elfogadott költségvetését a Fidesz és a KDNP képviselői szerint.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön hosszas vita után fogadták el a II. kerület költségvetését.

A Fidesz és a KDNP ellenzéki képviselői alapvetően a víziót és a polgármester választási programjának elemeit hiányolták az előterjesztésből.

Kifejtették, hogy nem azzal kapcsolatban van kifogásuk, ami szerepel az anyagban, hanem azzal, ami nem szerepel: az ígéretözön, ami alapján megválasztották a polgármestert – tájékoztatta az Origót a II. kerületi polgári frakció.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere egyelőre adós ígéreteinek a teljesítésével a helyi polgári frakció szerint Forrás: MTI/Illyés Tibor

Őrsi Gergely polgármester válaszában kifejtette, egyelőre a program időarányos részét kérjék rajta számon. A II. kerületi „bérlakásprogram" a költségvetésben néhány tízmillió forintos tételként szerepelt, és a polgármester szavai szerint ebből majd előkészítő terveket fognak készíttetni. A Fidesz képviselői szerint tehát a bérlakásba költözéssel még várniuk kell azoknak, akik ebben reménykedtek.

Az ellenzéki képviselők szerint ugyanez a helyzet a „Margit körút" összes házának a felújításának az ígéretével is.

Állítólag erre is készül tanulmány. A Fidesz képviselői szerint fejlesztésekre, beruházásokra sokkal kevesebb jut, mint tavaly. Ráadásul a kevesebb költés pontos irányát sem részletezték, hogy mire számíthatnak a kerületben lakók. Az ellenzéki képviselők szóvá tették azt is, hogy

számításokat talán az ígéretek előtt kellett volna végezni, nem pedig most keresgélni a forrásokat, hogy hogyan is lehetne ekkora vállalásokat megvalósítani.

A polgári frakció zöld javaslatait beemelték a költségvetésbe, és a Városrendészet létszámának érdemi növelése is az ellenzék javaslatára valósul meg.