Erős lehűlés kezdődik vasárnaptól, a következő napokban visszatér a télies idő. Vasárnap az ország középső részén, hétfőn már az Alföldön is havazásra kell készülni - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Vasárnap: Reggel az ország nagy részén csökken a felhőzet, de az ország középső részén (a kb. Budapest-Pécs vonalon) erősen felhős marad az ég, és főleg itt alakul ki hózápor. Erős lesz az északkeleti szél. Hidegfronti hatás terheli a szervezetünket. 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő: Délkelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte az Alföldön majd a Dél-Dunántúlon egyre többfelé kezdődik havazás, havas eső. Északabbra csak elszórtan alakul ki hózápor. Az északkeleti szél egyre nagyobb területen lesz viharos. Reggel -5, délután +3, +4°C körül alakul a hőmérséklet.

IllusztrációFotó: Hirling Bálint - Origo

Kedd és szerda: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délnyugaton,  délen többfelé lehet havazás, délkeleten havas eső, míg az északi tájakon csak elszórtan fordul elő vegyes csapadék. Továbbra is erős lesz az északkeleti légmozgás. Egyelőre marad a télies (2-7 fok közötti) hőmérséklet.

Csütörtök: Egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, bújik elő a nap. Erős melegedés kezdődik, délután már 10-13°C lehet.