Egy pár napra tavasz lesz, de hétfőn megint havazhat

2020.03.26. 15:28

Átmenetileg melegszik az idő a hétvégén, helyenként 20 fok közeli meleg is lehet. Hétfőtől viszont ismét markáns lehűlés várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint pénteken napos idő valószínű, csapadék nem várható. A szél élénk lesz, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul. A derült, szélcsendes tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között várható. 

Szombaton is több órára kisüt a nap, de helyenként zápor kialakulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Vasárnap a többórás napsütés mellett elszórtan alakulhat ki záporeső, esetleg egy-egy zivatar is lehet. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6 fok között, napközben 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn délen néhány órára még kisüthet a nap, majd ott is erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, amely havas esőbe, hóba mehet át.  Az északi, északkeleti szél egyre többfelé megerősödik, főleg a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 15 fok között várható.