Legalább 10 évet kaphat a rabló, aki arcon lőtt egy dohánybolti eladót

Vágólapra másolva!
A Vas Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat az ellen a többszörösen visszaeső férfi ellen, aki gázpisztollyal kényszerítette a napi bevétel átadására az egyik szombathelyi dohánybolt eladóját 2018 novemberében.
Vágólapra másolva!

Ahogy írtuk, a férfi két évvel ezelőtt, még októberében megvette a rablásnál használt gáz- és riasztófegyverét a hozzá való gáztöltényekkel együtt. Nem volt engedélye a gáz- és riasztófegyver viselésére. Aztán néhány héttel a támadás előtt az egész arcot takaró, fekete csuklyával ellátott maszkot is beszerezte.

A támadás estéjén magával vitte a pisztolyt és a maszkot, és kerékpárral indult el a tetthelyre.

A biciklit a közelben hagyta. Még ott felvette a maszkot és besétált az üzletbe.

Elővette a fegyvert és az eladó arcára szegezte, a bevételt követelte.

Az eladó azt mondta a rablónak, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa.

Forrás: Origo

A férfi 21 centiméterről arcon lőtte áldozatát, és ismét felszólította a pénz átadására.

A lövedéktől könnyező szemű eladó elindult a pénztárgéphez, a fegyveres pedig követte, sürgette, majd többször meg is ütötte. Áldozata az egyik ütéstől elveszítette az egyensúlyát és beesett a pult mögé. A fegyveres a sértett fölé hajolt és hátulról a feje irányába lőtt, majd ismét felszólította, hogy menjen a pénzért a kasszához.

Az eladó 185 655 forintot adott át a rablónak, aki elmenekült a helyszínről.

Az eladó súlyosan megsérült. A szakértő megállapította, hogy "a sérülést okozó eszközre és a támadott testtájékra is figyelemmel fennállt az elszenvedett sérüléseknél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés keletkezésének reális lehetősége".

A Vas Megyei Főügyészség letöltendő börtönbüntetést kér a fegyveres rablóra. Azt írták, arra az esetre, ha a vádlott beismeri a váddal egyezően a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, tíz év fegyházbüntetés kiszabását indítványozták.