Március 29. és április 1. között két szegedi férfi megpróbált betörni egy bezárt iskolába. Mint kiderült, nem ez volt az első kísérletük: több házba is besurrantak, sőt, az utcákon is megloptak néhány járókelőt.

 

A két férfikét szegedi lakásba is betörtek, egyszer pedig a kora délután kihasználva a járókelők óvatlanságát, pánztárcákat loptak el, a bennük levő iratokkal és bankkártyákkal együtt. Ezután cigarettát és energiaitalokat próbáltak vennia lopott bankkártyákkal, néhány esetben sikerrel is jártak.

Március 29-én, délután egy Szeged belvárosában lévő, a járványügyi helyzet miatt bezárt iskolába próbáltak meg betörni. Átmásztak a kerítésen, betondarabbal betörték az egyik ablakot, majd értékek után kezdek kutatni az épületben. A hirtelen megszólaló riasztó azonban félbeszakította őket, így otthagyták a leszerelt és összekészített szagelszívókat, és kimenekültek az iskolából.

A két férfi ellen lopás miatt eljárás, az ügyészség bűnismétlés, illetve szökés, elrejtőzés veszélye miatt javasolta a letartóztatásukat.

A nyomozás során kiderült, hogy mindkét férfi többszörösen büntetett előéletű, egyszerre több eljárás is folyik ellenük, egyiküknek sincs állandó lakóhelye.

A bíróság az ügyész javaslatása egy hónapra elrendelete a letartóztatásukat.