Négy férfi azt gondolta, hogy senkinek sem fog feltűnni, ha egy sarkadkeresztúri házban marihuánát kezdenek termeszteni. A békéscsabai nyomozók azonban még azelőtt lecsaptak rájuk, hogy a termesztők learathatták volna a növényeket.

Egy 27 éves kondorosi férfi azért vett  házat Sarkadkeresztúron, hogy ott, három társával együtt marihuánát termesszen.

Forrás: police.hu

A férfi beszerezte az ehhez szükséges magokat és az eszközöket is, majd azzal bízta meg a társait, hogy szereljék össze a növények számára vizet, fényt és tápanyagot biztosító berendezéseket. Aztán vessék el a magokat és gondozzák az ültetvényt.

Forrás: police.hu

A békéscsabai és dobozi férfiak februártól rendszeresen jártak a házhoz, a kondorosi férfi pedig időnként megnézte, hogy hogyan fejlődnek a növények. Nem sokkal azután, hogy elkezdték a termesztést, a nyomozók kiderítették, hogy hová járnak, mit csinálnak, így még azelőtt, hogy beért volna a termés és először arathattak volna belőle, felszámolták az ültetvényt.

Forrás: police.hu

A békéscsabai nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei

tegnap mentek ki a sarkadkeresztúri házhoz, ahol a három férfit tetten érték. Épp a növényeket gondozták.

A házkutatás során 79 tő kendert találtak. Ezekete lefoglalták, akárcsak a termesztéshez szükséges eszközöket és magokat.

Forrás: police.hu

Ezzel egy időben a kondorosi férfi házát is átkutatták, ahol

két kiló máshonnan beszerzett marihuánát találtak.

A termesztésre vásárolt házban tartózkodó 21 és 27 éves, dobozi testvérpár, valamint a 26 éves, békéscsabai férfi, és a 27 éves, kondorosi férfi ellen kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a Sarkadi Rendőrkapitányságon.