A rendőrök fertőtlenítőt hamisító bandát buktattak le Budapesten, a X. kerületben. Az okozott kár értéke több mint 22 millió forint. A rendőrök javasolták a letartóztatásukat.

A X. kerületi rendőrök április 7-én délután kimentek egy megadott címre, ahol már többen keresték a házban lakókat. A rendőrök igazoltatták őket, ekkor kiderült, hogy 

a pénzüket szerették volna visszakapni, mert rájöttek, hogy a kézfertőtlenítő, amit vettek, nem vírusölő. 

A rendőrök kutatást tartottak a házban, ahol nagy mennyiségű alkoholt, glicerint, és több mint ezer legyártott „Antiviral Plus" feliratú flakont találtak, melyet eladásra szántak.  A kőbányai rendőrök a helyszínen elfogták az 53 éves H. Zsoltot és lányát, a 19 éves H. Viktóriát. A férfit és a nőt őrizetbe vették és kihallgatták

A nyomozás során kiderült, hogy a 47 éves B. Erika és ismerőse bízta meg az apát és lányát a hamis fertőtlenítőszer gyártásával, mivel a középkorú férfi horgászcsali előállításával foglalkozik.

Megbízójukat, az 51 éves S. Lászlót II. kerületi lakásán fogták el a rendőrök, ismerőse, a 47 éves B. Erika pedig bement a X. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Lakásuknál, a garázsban 60 liter alkoholt és egyéb, hamisított szer gyártásához szükséges anyagokat foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint S. László és ismerőse március 14-e körül állapodott meg H. Zsolttal és lányával, hogy kézfertőtlenítőket gyártanak, amit ismerősök segítségével árulni kezdtek. A csalással okozott kár több mint 22 millió forint, mivel egy férfi ennyit utalt át a csalóknak több részletben.

A rendőrök a két férfit, és a két nőt csalás miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatásukat.