Börtönbe kerülhet az a szír férfi, aki autóval négy illegális migránst próbált Németországba juttatni. A férfit emellett még az ország területéről is kitilthatják.

A két szír és két iraki férfi egy romániai menekülttáborból vonattal, majd taxival közelítette meg a magyar-román határt. December 25-én, este, érvényes igazolványok nélkül gyalog szöktek át Magyarországra. A tartózkodási helyükre vonatkozó adatokat internetes alkalmazáson keresztül elküldték a szállításukat szervező idegennek, aki a későbbiekben a vádlottat a találkozási helyre küldte. A rendőrök a négy férfit még aznap este elfogták.

Egy szír férfi december 26-án a saját autójával érkezett Németországból Bagamérba, hogy a négy illegális migránst Németországba juttassa. A rendőrök azonban december 25-én őt is tetten érték.

A sofőr a négy külföldi férfit előbb Bécsbe, majd onnan Németországba tervezte szállítani, amiért 1200 eurót kapott volna megbízójától.

Az ügyészség embercsempészés kísérlete miatt vádat emelt ellene.

Az ügyészség börtönbüntetés és vezetéstől eltiltás kiszabását, illetve a férfi Magyarország területéről való kiutasítását javasolta.

Forrás: Police.hu