Megszólalt a Deák téri kettős gyilkossággal gyanúsított fiú anyja

2020.05.25. 07:52

Életveszélyben érzi magát a Deák téri kettős emberölés fővádlottjának édesanyja. A nő a Borsnak elmondta: a családja ismeretlenektől kap fenyegető üzeneteket, ezért az utcára is alig mernek kimenni.

Szonja szerint a fia mindig is rendes gyerek volt, ezért egyértelmű, hogy a 18. születésnapját ünneplő Krisztián által elfogyasztott alkohol és kábítószer okozta a tragédiát.

"Nem is tudok gondolkodni" – mondta a Borsnak a kettős gyilkossággal gyanúsított fiú anyja, majd hozzátette: kétli, hogy minden úgy történt, ahogy az a neten elterjedt.

Ő Krisztián, akit a Deák téri kettős gyilkossággal gyanúsítanakForrás: Facebook

Nem hiszem el, hogy Krisztián csak úgy ment végig az úton, majd találkozott a másik csapattal, és gizdaságból fogta magát, és kést rántott! Eleve soha nem tartott magánál kést. Biztos az a két fiú adta a kezébe, akiket vele együtt előzetes letartóztatásba helyeztek. Krisztián nem agresszív, ezt elfogultság nélkül mondhatom. Azt is tudom, ha az én gyerekemet ölték volna meg, és a másik oldalon állnék, én is a felelősök megbüntetését követelném  – mondta a napilapnak az anya, aki szerint az történhetett, hogy mindkét társaság túlzásba vitte a bulizást.

„Lehet, hogy a másik csapat szólt be a fiaméknak, de nem tudhatom biztosan, mert nem voltam ott" - mondta még.

Gyászolók a Deák téri kettős gyilkosság helyszínén BudapestenFotó: Csudai Sándor - Origo

„Krisztián végig velem nevelkedett, csak egy, azóta megoldódott családi probléma miatt került néhány napra otthonba. Én vagyok az anyja, tudom, hogyan élt. Egy normális fiú, aki szereti a családját, és rajong a négy testvéréért. Szörnyű tragédia történt, mégpedig a drogozás és az alkohol miatt. Biztos vagyok benne, hogy Krisztián módosult tudatállapotban tette, amit tett – szögezte le.

Ahogy azt korábban megírtuk, pénteken hajnalban halálra szurkáltak egy 21 és egy 16 éves fiatalt. A kettős gyilkossággal egy 18 éves fiút gyanúsítanak, őt és két társát már le is tartóztatták.