Rongálás miatt emeltek vádat egy férfi ellen, mert azután, hogy az élettársa szakított vele, egyik éjjel bosszúból felgyújtotta a házát.

A pár együtt élt az asszony ebesi házában. Idővel megromlott a kapcsolatuk a férfi életmódja, és állandó féltékenykedése miatt. Ezt a nő már nem tudta elviselni, ezért november 17-én felszólította a férfit, hogy költözzön el tőle. A férfinak viszont esze ágában sem volt kiköltözni, ezért a nő hagyta el, és a szintén Ebesen élő édesanyjához költözött.

November 19-én a férfi több kocsmába is betért, elég sokat ivott, aztán 23 óra körül elment a volt élettársa házához. Meggyőződött róla, hogy a nő nincs otthon. Ezen felbátorodott. Kihozott két 20 literes gázolajat tartalmazó kannát a ház melléképületéből és bevitte a házba, és 

két szobában is gázolajat locsolt szét, amit aztán meggyújtott.

A tűzben a ház teljesen kiégett, berendezéssel és értékekkel együtt.

Az egyik szomszéd hívta a tűzoltókat és a házon lévő gázfőcsapot is elzárta.

A szomszédban senki nem sérült meg, és ennek a gyors közbelépésnek köszönhetően robbanás sem történt.

Forrás: Police.hu

 A férfi

11 milliós kárt okozott a nőnek, amely nem térült meg. A nő az eljárás során polgári jogi igényt is előterjesztett a férfival szemben, ezen kívül volt élettársa büntetőjogi felelősségre vonását is kérte.

Az ügyészség a letartóztatás alatt álló férfi ellen rongálás miatt emelt vádat.Börtönbüntetést és közügyektől való eltiltás kiszabását javasolták számára és azt is, hogy a bíróság adjon helyt a nő polgári jogi igényének is.