Már az előkészítő bírósági ülésen bevallott mindent az a 32 éves nő, akit anyósa tavalyi meggyilkolásával vádoltak meg. Ezzel lemondott a tárgyalás jogáról és ítéletet hozhatott a bíró az ügyben. Úgy döntött, hogy a brutális gyilkosságért 10 évig kell börtönben maradnia a fiatal támadónak.  

A vádirat szerint a nő, valamint élettársa és anyósa között rendszeresen veszekedtek. Az anyós tavaly,  május 31-én kérdőre vonta a nőt. Azt kérdezte, miért használta el az összes mosószert és miért használta a hősugárzót engedély nélkül. Ezen összevesztek. A 32 éves nő annyira dühös lett, hogy a konyhaszekrény fiókjából előkapott egy 20 cm pengehosszúságú kést, és megszúrta a 70 éves asszonyt a jobb vállán.

A nyugdíjas hanyatt esett miközben kiabált és a kezével védekezett. Ráfogott a késre. Azért, hogy áldozata elengedje a kést, a támadó megharapta anyósa bal csuklóját és felkarját.

Mivel a nyugdíjas nem hagyta abba a kiabálást,

a nő belenyúlt az idős asszony szájába, majd a késsel megszúrta a jobb alkarján, a bal vállán és a nyaka bal oldalán.

Az orvosszakértői jelentés szerint az egyik nyaki szúrás olyan erős volt, hogy átvágta az áldozat nyaki fő verőerét, ebbe halt bele. A gyilkosság után a nő maga hívta fel a segélyhívó központot. A tetthelyen megvárta a rendőröket és a mentősöket.

Forrás: Police.hu

A Fejér Megyei Főügyészség a nővel szemben emberölés miatt emelt vádat a Székesfehérvári Törvényszéken. Az új büntetőeljárási törvényben bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a nő beismerő vallomást tett az előkészítő ülésen, ezzel lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, ítéletet hirdetett, és a nőt bűnösnek mondta ki, 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős.